friends build died - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-12-2007, 09:33 AM   #1 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default friends build died

my friends newest sytem just went awal

ASUS a8n-32
X2 4800+
Corsair Ram
Hiper 580watt
X800xl
WD harddrives
Random accesories (cigerette lighter fan controller and what not)

he brought it into class started it up, lights flickered, and then it just died, now when he cuts it on you can hear a loud high pitch noise from the psu and nothing else comes on, not even the motherboard led

the thing is his last system did the same thing, except he had an ASUS a8n-sli premium and a 3700+
the only thing he kep over from the last build was the PSU and the GFX card

so is psu bad, or is asus just being dumb with there skt939 boards

thanks in advance
-the faded one
__________________

__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 02-12-2007, 11:31 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

yeah the logical assumption would be the psu. try replacing that.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 02-12-2007, 03:39 PM   #3 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default

yea turned out to be the psu, hopefully it didnt take anything else out with it

really dissapointing performance from hiper, second time this has happened
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 02-12-2007, 06:48 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

I posted a link about one taking the entire machine with it a while ago. Hopefully your friend will only have to replace the PSU.
turtile is offline  
Old 02-12-2007, 07:47 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Default

Make sure the mobo is grounded properly. If it isn't, I've heard that sound before...just check that all those spacers are in properly.
dknight1234 is offline  
Old 02-12-2007, 10:57 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 566
Send a message via AIM to reckliss
Default

never heard of any hipers blowing out...
reckliss is offline  
Old 02-12-2007, 11:00 PM   #7 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

Yea I have always known Hiper to be made very well.
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 02-12-2007, 11:40 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Blitersety's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Finleyville, PA
Posts: 682
Send a message via AIM to Blitersety
Default

This has happened to me before, and I think I know what may have happened to your friend. On the back of the PSU is a small switch with a slider set to either 220 volts or 110 volts, make sure it is set to the right selection depending on what country you live in. If it is on the wrong setting, you will get that high pitched noise and you run the risk of frying the psu, the mobo, or the entire rig.
__________________
Technology articles, reviews, and more! http://www.suite101.com/profile.cfm/philipdavis
-Asus P5Q Deluxe
- Intel G0 Q6600
-EVGA GeForce 8800 GTX
-Corsair TX750
-Antec 900 case
-Seagate Barracuda 320 GB HDD - main
-WD 320GB HDD - secondary
-Seagate Barracuda 500 GB HDD - tertiary
-Crucial Ballistix Tracer 3GB DDR2
-Lite-On 20x DVD burner
-Wireless MX-Revolution mouse
-Logitech G11 keyboard
Blitersety is offline  
Old 02-13-2007, 08:04 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

wow the 5th case in which hiper disappoint's, its so sad that good companies decide to go cheap to make more money
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-13-2007, 10:02 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 566
Send a message via AIM to reckliss
Default

umm i think that is a little bit of an over statement
__________________

reckliss is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.