freezing probelm - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-16-2005, 09:29 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

Just did some research and found some thing that might help.

Answer the Following:

* Whats the BIOS version of your mobo
* It could be possibile that some of your Hardware Devices is making problems, so it would be good to try to run the System with a minimum of configuration to see how it works.
* Do you get any messages, are some sounds coming out, when it freezes?
* If you let it run while frozen for 5 min, to the temps go way up?
* Check for conflicts that cause crashes.
* Do you ever get a blue screen?
* Are your video drivers up to date?
* Check your power usage and see if something is lacking power
* Do you have a power adaptor which needs to be added to the GFX card?

~Joe
__________________

__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 12-16-2005, 09:35 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

iam going to number them
1. i havent upgraded it
2. yes, i ran msconfig and closed some programs seems to run better with out freezing
3. No, no unless a sound is playing at that time that it freezes
4. Ill try next time, but last time i let it run for a miniute and its the usual up and down a few degrees
5. ok, i ran window virus scan and defraged
6.No
7. I think, they were whn i had the 6800gt in there
8. shouldnt need to not with this psu
9. only on the 6800gt and i had used it when it was on.
thanks again
__________________

__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Old 12-16-2005, 10:02 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

Run bios in "Best Preformace" or Play around with the voltages is my last guess.
__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 12-16-2005, 10:23 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

lowerd the ram voltages, holding up well, thanks man!!!!!
__________________

__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.