Flippin thing keeps dying on me... Help! (again) - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-29-2007, 01:22 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

Do you have both the 24 pin AND the 4 pin power adapters plugged into your mother board?
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-29-2007, 01:30 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

i do yes
__________________

__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 05-29-2007, 01:44 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

i just removed the 4 pin lead and the whole thing started and carried on going. there was no signal to the monitor but all the fans were working and it stayed on

edit: i tried changing the gfx card over to gain a signal from the monitor but got nothing. also, i don't think it can be healthy to keep the 4 pin connector unplugged can it?
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 05-29-2007, 02:46 PM   #14 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

i've also read a lot of advice about trying the RAM in different slots but that hasn't helped either. I turn it on (with the 4 pin power cable unplugged) all the fans start and the HDD, all the lights are on on the front but still nothing on the monitor. And I don't think it makes a beep either...
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 05-29-2007, 04:10 PM   #15 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

it wont run because that is the pci-e power conector for your mobo so if the pins arent in your gfx card wotn work
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 05-29-2007, 04:19 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

the trouble is, when i put it back in, the fans stop working and the computer keeps turning off and on again. and theres definitely power going to the gfx card because the fan is spinning.
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 05-29-2007, 04:24 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2007
Location: ...
Posts: 474
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

uhhmm check the ram, i had a similar problem where i couldnt install an os because of the ram, it kept restarting. The only other thing i can think of is that you have installed the mobo properly, so some parts of the mobo are touching the case.
khan008 is offline  
Old 05-29-2007, 04:26 PM   #18 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2007
Location: ...
Posts: 474
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

i think you should take it to an engineer to prevent any extensive damage, and i dont think taking the 4pin plug out is health lol
khan008 is offline  
Old 05-29-2007, 05:13 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
small256's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Somerset, England
Posts: 279
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

yeah i'm getting someone to look at it tomorrow. thanks for all your help everyone
__________________
i5 2500K, MSI GTX 570 OC, 8GB G.Skill RipJawsX 1600MHz, 1TB WD Caviar Black, Zotac Z68ITX, Lian Li PC-Q08B
small256 is offline  
Old 05-30-2007, 12:36 AM   #20 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Flippin thing keeps dying on me... Help! (again)

the fan on the car will spin as you have power connectors conected to the card to power it what needs the power from the 4 pins is the pci-e slot try changin
PSU's if you can as it may be shorting otu once the pci-e conector is in after a few seconds of use and is shuting down to prevent a fire
__________________

__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do i change that thing that says ultra technie in user cp veg1992 Off Topic Discussion 15 05-23-2007 11:35 PM
weird thing happening in internet explorer El_Roberto Microsoft Windows and Software 2 04-16-2007 10:07 AM
Universal Webcam driver? any such thing? atomic tofu Hardware Repairs and Troubleshooting 5 04-08-2007 06:33 AM
Please Help My Phone! Its Dying :( DEATH-INCARNATE Phones, Tablets, and other Handheld Devices 0 03-15-2007 05:51 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.