First ever build - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-03-2013, 12:41 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default First ever build

I just completed my first build and my motherboard shows power but nothing happens when I try to turn it on. Any help or suggestions?
__________________

Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:19 AM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,281
Default Re: First ever build

Details?

Do you have the front panel plugged in properly? Consult the manual for proper pin placement.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:21 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

I've checked it a few times. The first time I tried to turn it on, the light went on for a split second but shut off. Did I short something out?
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:25 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

Did it only show signs of powering up the first time or is it consistent with flashing the light for a second every time you turn it on?
Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:45 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Only the first time. Now all I get is the green light on the motherboard
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:48 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

Quote:
Originally Posted by Jesusshutt View Post
Only the first time. Now all I get is the green light on the motherboard
Wait so is the green light stayng on then? What exactly happens when you turn it on? Also, what it's the model of the board?
Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:50 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Board is an ASUS P8z77-V LK. When I switch the power supply on, the green light on the motherboard turns on. When I push the front button to turn the PC on, nothing happens. The front button lit up for a split second the first time I tried it, nothing since then
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 01:56 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

How about a POST beep? If you have one of those speakers, you can use it to troubleshoot depending on how it beeps if at all. Also, this might help: ASUS P8Z77-V LK won't start up - New Build - Systems
Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:02 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2013
Location: New York
Posts: 19
Default Re: First ever build

Nothing happens at all. No beep, no nothing
Jesusshutt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2013, 02:03 AM   #10 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default Re: First ever build

It might be your case. Have you tried shorting the two power pins?
__________________

Jayteescout is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.