First Build.. something isn't working!!! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-25-2008, 09:39 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: First Build.. something isn't working!!!

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
Most boards now have an 8 pin. I cant remember the last board i have messed with that had a 4 pin. But there should be a 24 pin near the sata connections, and either a 4 or 8 pin connection near the cpu.

edit: its an 8 pin with a 4 pin cover.
I think all of the P43 chipset mobo's use 4 pin, not sure about P45 though. But is there a difference?
__________________

__________________

Core i7 920 @ 3.0Ghz
GIGABYTE GA-EX58-UD5
6gb G.Skill 1600mhz/9-9-9-24
Corsair 750XT
EVGA GTX 260---216core
WD 640gb
14590 3dmarks @ stock
wafflehammer is offline  
Old 07-25-2008, 11:33 PM   #12 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: First Build.. something isn't working!!!

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
Most boards now have an 8 pin. I cant remember the last board i have messed with that had a 4 pin. But there should be a 24 pin near the sata connections, and either a 4 or 8 pin connection near the cpu.

edit: its an 8 pin with a 4 pin cover.
all gigabyte p35 chipsets are 4 pin
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 07-26-2008, 12:05 AM   #13 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: First Build.. something isn't working!!!

most of the cheaper (not overclocking computers) i use when i build computers are 4 pin, like the p35 neo's
__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Old 07-26-2008, 01:49 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: First Build.. something isn't working!!!

He's using an x48 gigabyte board though
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 07-26-2008, 02:10 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
myowngod's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 286
Default

Ok - you guys rock - I didnt do the 8 er... 4 pin... it looks like a 8 pin with 4 holes blocked... so i just plugged half of it in... now the cpu fan works - stuff comes on screen - it gets a little into booting off the disk and just sits at a blue and green screen - right after the windows loading screen.... any ideas?

Edit- set my ram voltages and timings to factory spec - don't know what else to try? still wont boot up...

Sits at the windows intro background - blank - after the little loading bar and black screen goes - and nothing happens.... im very lost..
__________________

myowngod is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First build, suggestions asim8787 New Systems | Building and Buying 10 12-10-2007 07:13 AM
A newb story: Buying is done...time to build jfenwick New Systems | Building and Buying 83 08-17-2007 12:42 PM
how to build a pc rebell07 New Systems | Building and Buying 15 08-12-2007 07:53 PM
Computer Building Tutorials (videos)... first build OnlyCurious New Systems | Building and Buying 5 07-15-2007 12:18 PM
New build won't POST... couple quesitons dkh Hardware Repairs and Troubleshooting 10 06-29-2007 04:28 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.