First Build...... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
View Poll Results: What would You do?
wait and not game at all...=[ 5 45.45%
I would buy a new mobo and get a pci-e card 1 9.09%
i would get some cheap ram, get a cheap mobo and a cheap pci-e card and get a cheap speaker set.. 1 9.09%
All these options are n0ob....i would not do any 4 36.36%
Voters: 11. You may not vote on this poll

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-18-2006, 12:08 AM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 57
Send a message via AIM to kirkmears Send a message via Yahoo to kirkmears
Default

start with two sticks of 512MB
then add two later...
you'll be glad you did

km
(voted #10)
__________________

__________________
PW5 64, E6300@2.8, X1900XT, (5) 74GB RAPTORs, 2GB Corsair XMS800, ATI HDTV Wonder, DELL 30\"
kirkmears is offline  
Old 03-18-2006, 05:21 AM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

Question... is it really that bad... i mean cmon,
But i already have my 6800gs +CPU +GPU +756mb ram

Next week or so im upgrading to 1.5gb ram
thats 2x256 + 2x512 (dual)
__________________

alexsabree is offline  
Old 03-18-2006, 09:54 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 213
Default

its a decent biuld man...play most games...

btw dont let all AMD fanboys trash ur intel hehehe i have 1 to it will play any game u want...."AMD is better" but intel will work to lol
__________________
www.outotune.com
MSI P6N SLI-FI NForce 650i
E6300
2x1gigs 667mhz OCZ
36gb Raptor
80gig SATA Hitachi HD
500gb Seagate 32mb Cache HD
EVGA 8800GT SC 512mb
Ultra X2 X-connect 550w PSU
ProView 22" 1680x1050
BuddyRo is offline  
Old 03-18-2006, 12:03 PM   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

intel is only good if you have other good parts backing it like ur 1 gig dual ram and 7800 GT. Otherwise, it will suck. For example if you take a X2 3800+ give it a 6600, and 512 dual channel ram. It will probably play almost any game. not every single on on max settings, but it'll play it well. But if you take an intel, like the on u have 630 3GHz and give it a 6600 and 512 Ram, it'll be lucky to play all games on medium settings.
john3 is offline  
Old 03-20-2006, 01:29 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

im not looking 4 the best.... i jus wanna start a game up and not skip on low..
4 about two years ive been gaming bf2 and css with 256mb and a x300
LOOK AT THIS OLD GRAPHICS CARD: http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814153016

Ill be happy with anything that could play a game PERIOD
i jus wanna know your opinions, do you think my computer could cut as a "gaming computer" or a normal pc with no recognition....
alexsabree is offline  
Old 03-20-2006, 01:30 AM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

PS: like my new sig.
alexsabree is offline  
Old 03-20-2006, 03:14 PM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

well i think the upgrade in RAM will definatelly help, but not raise my score any more. The thing is, you got an intel, which plays games fine. Even if you have an intel, a 6800gs will work great with bf2 and such

i think it was a nice build all together

LOL - 7 80mm fans?! nice....
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 03-21-2006, 12:12 AM   #18 (permalink)
!!GAMER!!
 
fr34ky's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Southeast,AZ
Posts: 509
Default

7 80mm fans is kinda overboard and you should only need about 5 or 6 max for the case and I bet that is freakin loud.I had 5 120mm fans on my old case and it sounded like a vaccum sweeper than I got a water cooling kit and is pretty much silent.But it alright I would just get another of the 512mb stick of what you got and put it in dual channel.
__________________
fr34ky is offline  
Old 03-21-2006, 12:16 AM   #19 (permalink)
!!GAMER!!
 
fr34ky's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Southeast,AZ
Posts: 509
Default

Quote:
Originally posted by alexsabree
PS: like my new sig.
Be original make your own. there's no fun in just getting a template and adding text.
__________________
fr34ky is offline  
Old 03-21-2006, 02:08 AM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 26
Default

I'm no expert. I'm a newbie too.

You have a motherboard that will support dual channel ram. It's got 4 slots for ram.

Buy another 512mb stick of the DDR400. Put 1 stick in channel 1 and put the other stick in channel 3. You'll have 1gb running dual channel.

I don't think your 256mb stick and your 512mb stick can run dual channel, because they aren't the same size.

You'd see an improvement in your machine simply doing this. How much of an improvment? I don't know. Someone else can help you with that one.

I'm using a P4 3.0ghz Prescott 468 pin CPU on a gigabyte board. I have 4 sticks of ram 512mb each. Plugged into 4 channels on the board. My rig will play any game you can throw at it, but my GeForce MX4000 video card sucks. Made a mistake buying that. I'm after a 7800GS now. Waiting on tax refund. Once I put that video card in--it'll be smokin'. At leat to me it will be. Others may call it a POS, but compared to the PIII 550mhz on a 100mhz board I had--this thing is a rocketship.

I think you got a decent rig. Not top of the line--but it's functional, and fast enough to most anything you need. Fix that ram though. Get 2 sticks, same size and run them dual channel. It can't hurt. Cost ya $50--$60.
__________________

chrisharris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.