Finished my first build. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-03-2009, 11:32 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 806
Default Re: Finished my first build.

I just built my first computer, and mine did not beep either, but all was fine and it is running great. I use a tv, not a monitor, but until I installed the drivers I had to go vga chord into the computer. Once I installed the drivers I then could hook it up with hdmi to dvi.
__________________

Thresh25 is offline  
Old 04-03-2009, 11:35 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 224
Default

Well I dont think I am getting a signal from the pc to the monitor. It keeps flashing from analog to digital. Read another guide that said some motherboards do not beep so dunno. I hear the rom drive start turning with vista in it and I THINK I hear the hard drive running. Hard to tell over all of the fans.

??

Do I need to have a wired keyboard and mouse? and not have it plugged into USB since it can not pick up the auto stuff yet?
__________________

skitzo385 is offline  
Old 04-03-2009, 11:45 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 806
Default Re: Finished my first build.

You can use your wired mouse and keyboard
Thresh25 is offline  
Old 04-03-2009, 11:59 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 224
Default

We are about to plug speakers up to see if we can hear any beeps through them. Read that it might beep through the speakers and if we hear nothing then to try making sure that the processor is in properly

Hey guys, I still need help trying to get this thing up and running.

Does anyone have any ideas?

We took out the graphics card and put it back in. We checked all of the power wires and made sure that they where connect.

Don't really know where to go to next.
skitzo385 is offline  
Old 04-04-2009, 09:29 AM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Finished my first build.

What are your full system specs. cpu, mb, ram, psu and gpu?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 04-04-2009, 09:45 AM   #16 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 224
Default Re: Finished my first build.

Specs:

Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz

GIGABYTE GA-EX58

OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600

CORSAIR CMPSU-650TX 650W ATX12V

EVGA 01G-P3-1285-AR GeForce GTX 285 SC Edition 1GB 512-bit

SAMSUNG 2343BWX High Glossy Black 23" 5ms 16:9 Widescreen LCD Monitor 300 cd/m2 20000:1 (DC) w/ HDCP Support

Vista Home Premium.

Link to my build is
Help building a Decent gaming PC.

Oh and I read that I might can take it apart and basically start over and benchmark it as I build. Thoughts on this?
skitzo385 is offline  
Old 04-04-2009, 10:04 AM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Finished my first build.

Have you plugged both power plugs into the motherboard?
Have you plugged both power plugs into the gpu?
Have you tried booting with just 1 stick of ram?

I did not quite understand your last question.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 04-04-2009, 10:33 AM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 224
Default Re: Finished my first build.

I have the one big plug going into the motherboard over near the ram and I have another one near the sink(sink power I think), and another bigger one near the sink(CPU power I think).

Is the second motherboard plug as big as the first?

Both power plugs are in the gpu.

Have not started it with 1 stick of ram. That is what I kind of meant about the benchmark testing.
It says to plug CPU, heatsink, 1 stick of ram, graphics card in and see if it does something on the screen. It then says to add one part at a time and continue to run benchmark test after every part, basically start it up after every part is added.
skitzo385 is offline  
Old 04-04-2009, 10:51 AM   #19 (permalink)
True Techie
 
Gilles's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Canada, eh?
Posts: 196
Default Re: Finished my first build.

Can you get those pictures still?


I had this exact problem, and it turned out to be a defective motherboard. My mobo light was on, and everything was running, just like you described; I must have re-seated everything twelve times.

Is there anywhere you could get your parts tested? I found a place that did free diagnostics, which was awesome.
Gilles is offline  
Old 04-04-2009, 11:08 AM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 224
Default Re: Finished my first build.

Have no real computer tech places around me so no don't think so.

Pics will come this afternoon.
__________________

skitzo385 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 7 Build 7000 Beta Review KSoD Official TF Reviews 11 02-15-2009 01:33 PM
First post - First build - HT/Media/Multi-Task Build Reco's? delirium330 New Systems | Building and Buying 60 01-12-2009 03:07 PM
First Computer Build: Newb Need Advice djc122984 System Upgrades 15 12-31-2008 07:59 AM
Domain Controller and SQL server Build abadjay New Systems | Building and Buying 2 10-05-2007 08:39 AM
help with newly finished build... (DVD codec?) therascalking New Systems | Building and Buying 10 07-12-2007 12:31 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.