Finally! A Rig for Orayn! (Close to Final) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-24-2006, 12:14 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 201
Send a message via AIM to Orayn
Default Finally! A Rig for Orayn! (Close to Final)

Optical Drive: Black Samsung DVD +/- RW. Could throw in another ten
bucks for Lightscribe, but I'd never use it...

Case: Antec P180, baby. All sorts of smooth, shiny goodness.

HDD: 250GB Western Digital Caviar. SATA Interface and 16MB of cache. Pretty zippy.

Monitor?: Not quite sure on this one. It's either this 19" widescreen monitor from ViewSonic, or its 4:3 equivalent. I'll need some input...

GPU: EVGA 7900GT. I HAVE THE POWER! And EVGA Step-Up. Here's hoping the 8800GT comes out within 90 days.

PSU: : I also have the power here. I think. Is this PSU dependable/powerful? Also, how's the cable length? It can be an issue with the massive P180 case, from what I hear.

Schpeakers:
Anyone else have these? Is the sound quality any good? I'm not an audiophile, but I sure as heck appreciate good speakers.

Keyboard and Mouse: Meh. They'll get the job done. I'll switch them out for more precise/power stuff later.

Memory: Good stuff. 5-5-5-12 at DDR2 800 is the same as 2.5/2.5/2.5/6 at DDR400, which is just fine. Could OC it, too. Tell me if I should just go with a no-name brand, 'cause it doesn't matter that much with RAM...

Motherboard: I'm using a Core 2 Duo, and I just need a mobo that'll run it. No SLI, no frills. At least it's straight from Intel.

CPU: I'm going to get a Core 2 Duo E6400 at 2.13GHZ, but it's not on Newegg yet. No, it's not a Conroe. It's Allendale. That's Conroe with 2MB of cache instead of 4. But not technically Conroe. :P

OS: I'm not sure whether to get XP Pro, or just use the Vista Beta...

Sorry for the list being a little out of order. That's how it was in my shopping cart on Newegg. :P
This is my first rig, and I'm hoping it turns out well. Please tell me if I missed anything, and give your input on what I picked.
__________________

Orayn is offline  
Old 07-24-2006, 12:31 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 309
Default

Yes! You're getting a P180...

Dood, I love mine. I was having cooling problems up the arse with my OC'd components until I installed all of them in this case.

NOTE: (2) issues that are noteworthy

1) The 4-pin atx power cord that runs to the top side of the Motherboard must be about 24" - 30" for a clean installation. My stock Antec PSU's 4-pin woudn't reach - no matter what. Surgery time. Or you could purchase an extension. I opted for surgery and used an extra PCI-E power cord of the same rating.

2) The VGA airbox is another awesome feature. You will only be able to install a 80mm x 15mm fan in this box. I tried several 80mm x 25 mm fans (with surgery) but could not maintain the head-room for good air-pull/flow, don't waste your time. SVC (Silicon Valley Computers) sells a Panaflo 80x15 fan for about 17 bucks, it is a loud fan so put it on a rpm controller. Also If you are using an aftermarket CPU HSF make sure you do the measurements. My Zalman CNPS9500 fits if it blows toward the rear exhaust fan. In order to fit the CNPS9500 so that it blew toward the blowhole...... you guessed it surgery (wonders what one can do with a dremmel and some patience).

Okay, I'll shut up now.
__________________

__________________
[SIZE=\"1\"]E6400 @ 3.4 , Noctua 120
7900GT @ 670/1680 , VF900
P5B-D 0711
2 x 1GB Patriot 6400 @ 425
WD SATA 250GB
VX2025WM
Neo HE 550
P180 / G15 / MX1000[/SIZE]
Syrillian is offline  
Old 07-24-2006, 12:38 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 201
Send a message via AIM to Orayn
Default

Huh. I'll make note of that. (THIS POST IS TOTALLY NOT A BUMP!)
Orayn is offline  
Old 07-24-2006, 05:23 PM   #4 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

I wouldnt go with WIndows Vista BETA cause a lot of the major bugs aren't worked out yet.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 07-24-2006, 05:29 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Quote:
Originally posted by lancec2c30
I wouldnt go with WIndows a lot of the major bugs aren't worked out yet.
Fixed.
The General is offline  
Old 07-24-2006, 05:33 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

isnt vista beta free? just dual boot with xp pro and vista beta, i wouldnt put all my important files on a M$ OS, ESPECIALLY when its still BETA.
john3 is offline  
Old 07-24-2006, 05:39 PM   #7 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

Quote:
Originally posted by john3
isnt vista beta free? just dual boot with xp pro and vista beta, i wouldnt put all my important files on a M$ OS, ESPECIALLY when its still BETA.
hrmm... i've had important files on windows xp pretty much since its been out.. and havent had a problem with it yet... and not just xp... since windows me.. then upgraded to xp.. and still, those files are still there since 1999/2000
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 07-24-2006, 07:04 PM   #8 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

Quote:
Originally posted by The General
Fixed.
I said VIsta BETA, not just windows?? and all BETA stuff just cant be fixed. or else they would just start mass production early.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 07-24-2006, 10:35 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 201
Send a message via AIM to Orayn
Default

Okay, so, I'll run the beta in dual boot, if at all. Sounds good.
Orayn is offline  
Old 07-25-2006, 12:47 AM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,191
Default

Quote:
Originally posted by lancec2c30
I said VIsta BETA, not just windows?? and all BETA stuff just cant be fixed. or else they would just start mass production early.
You obviously didn't understand my joke.

The joke is that all versions of Windows have major bugs that haven't been worked out yet.

I "fixed" what you said by removing the words "Vista BETA."
__________________

The General is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.