final hardware lineup, will it work? please check - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-24-2005, 10:28 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default final hardware lineup, will it work? please check

Considering the fact that i over looked the pin specs on the first mobo i picked out i'd really appreciate if someone could tell me if all this hardware is compatable.

DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813136152

AMD Athlon 64 X2 4400+ 1GHz FSB Socket 939 Dual Core Processor
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103546

SEAGATE 80GB 7200RPM 8MB SATA HARD DRIVE X2 for RAID0
http://www.ascendtech.us/itemdesc.asp?ic=HDIST380013AS

eVGA 256-P2-N516 Geforce 7800GT 256MB 256-bit GDDR3 VIVO PCI Express x16 Video Card
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130256

G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) System Memory
http://www.newegg.com/product/Produc...3200PHU2-2GBNS


This is the first comp that i would have built on my own, well with your help too, so cut me some slack and will a 450 psu be enough? Thank you so much in advance
__________________

__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-24-2005, 10:51 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to Duplicity
Default

Yup everything's compatible. A 450W PSU will be fine as long as it is a good brand, i.e. Seasonic, Antec, Fortron. But don't forget a case, CD/DVD drive/s, and OS, monitor, keyboard, and mouse if you need them.

Also, I can personally reccomend the video card. You will be very happy with it and the N516 version is the best performance for price I think.

Edit: Here's a terrific price on about the best 450W PSU; the Fortron 450W for only $50. http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16817104954
__________________

__________________
DFI Lanarty Ultra-D
Opteron 165 @ 2.5, 1.325v
1x1GB Mushkin XP4000 @ 250, 3-4-3-8 (another gig on the way)
Sapphire X1900XT @ 700/800 (she\'ll do better, but I need to replace the stock cooler)
WD 1600JB 160GB
Antec SP 500W
Duplicity is offline  
Old 12-24-2005, 11:14 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default

yea ive got a mid case thatll fir that mobo, and ive got about 3 extra sets of mice and kboards around here lol. thx alot for the guidance
__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-24-2005, 11:24 PM   #4 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

With that DFI board, you DO NOT want to skimp on the PSU, unless you want all kinds of problems. I would get an Antec TPII550, very good bang for the buck PSU and it works well with DFI. I'm not sure how well that RAM will work for you, you may want to consider the G.Skill RAM ending in the part number ZX.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 12-24-2005, 11:26 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default

Hmmm, whats wrong with the RAM i posted?
__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Old 12-25-2005, 12:36 AM   #6 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

DFI boards are picky with what RAM you use.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 12-25-2005, 01:44 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 73
Send a message via AIM to ChrisX
Default

Ahh, well as long as its not garunteed to pose a problem ill try the ram i already ordered lol. If theres any problems ill look up the RAM you suggested
__________________

__________________
Windows 7 Ultimate 64 bit
AMD Phenom II X6 1090T Black
Radeon HD 5770
Asus M4A79XTD EVO
4GB DDR3 1600
1 WD 230GB, 2 WD Cavier 80GB
OCZ 600W PSU
DVD, DVD-RW, BD-ROM
ChrisX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.