Faster HHD ?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-10-2010, 02:38 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
acerinpa's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: USA
Posts: 1,839
Default Faster HHD ??

Currently have a 640 WD black hard drive- but windows experience is still 5.9. I lag when playing online- fraps goes from 90 to 6 in a few seconds. TO get a better hard drive speed do I need to use a solid state drive? The lag may not be HD , but rather internet service- just thought I could ask and get a quit answer form you guys.
__________________

acerinpa is offline  
Old 10-10-2010, 02:43 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
ReikokuKo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: N/A
Posts: 175
Send a message via AIM to ReikokuKo
Default Re: Faster HHD ??

Definitely does not sound like an HD problem. What's the advertised RPM on the HD you have now?
__________________

ReikokuKo is offline  
Old 10-10-2010, 07:19 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Faster HHD ??

5.9 is high for your drive, most drives score in that range.

I would be it's something else in your system causing lag.
c0rr0sive is offline  
Old 10-10-2010, 11:20 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default Re: Faster HHD ??

My first gen SSD scores 5.9 in Windows. Your lag is definitely not the drive.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 10-11-2010, 08:38 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
acerinpa's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: USA
Posts: 1,839
Default Re: Faster HHD ??

OK thanks- figured as much- but it never hurts to ask the experts.
acerinpa is offline  
Old 10-11-2010, 08:50 AM   #6 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default Re: Faster HHD ??

If you want we could pinpoint the problem if you gave us more details. For instance the rest of your PC specs, game your playing, monitor res, settings, internet connection speed, and when it happens. We could probably tell you exactly what is happening then.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 10-11-2010, 03:59 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
acerinpa's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: USA
Posts: 1,839
Default Re: Faster HHD ??

OK - Phenom II quad core black @ 3.65, win7 -64 bit OS, 8 gb Corsair RAM, MOBO= Asus M4a79xtd EVO, GPU= 5770's Crossfired, Corsair 750 watt PSU, Playing BFBC2 currently on a plasma 54 inch set at 1080P resolution via HDMI from PC. Internet = Comcast cable ( medium grade) approx 8-10 download and 2-6 uploading. I think it is the Internet causing the trouble as more and more people on our block have switched to Comcast ( which apparently makes everybodys internet slow down) as our DSL provider is really bad unless you pay over $50 /month. I will have to do a speed test to see how it is actually working. In the past (not tested in many months) my speed test have been pretty good- not at home so cant tell you what is now.
acerinpa is offline  
Old 10-11-2010, 04:30 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default Re: Faster HHD ??

Id say its probably your internet too considering you have a good PC. If you use FRAPS while your gaming you can tell if its the actual FPS dropping or if its internet lag.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 10-11-2010, 04:44 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
acerinpa's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: USA
Posts: 1,839
Default Re: Faster HHD ??

I did use fraps- and that did show a change in the frame rate- all over the place - yo -yo up to over 90 and then down to 6 in a few seconds. And of coarse right in the middle of the fight/turn/or shot I lag in a game so I die.
acerinpa is offline  
Old 10-11-2010, 10:43 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default Re: Faster HHD ??

If his internet is causing issues, it will cause FPS issues in games, you should see SC2 on sat based net, very choppy... Same with other games.

Curious do a speedtest on your internet at speedtest.net
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Let's Get this GTX"'s Heart Beating Faster, Faster Blitersety Overclocking and Modding 2 12-15-2007 11:46 PM
"XP SP3 10% Faster than SP2 and 2x Faster Than Vista SP1" Blitersety Microsoft Windows and Software 16 11-29-2007 09:49 PM
Which one is faster? psychedelos Laptops and Notebooks 0 07-23-2007 11:45 AM
faster computer make internet faster, same connection? supernw390 Internet Software and Browsers 12 09-15-2005 09:10 AM
Faster processor make a game load faster? NanoWarrior Monitors, Printers and Peripherals 9 07-03-2004 04:55 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.