Fan filters... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-21-2007, 12:34 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 151
Default Fan filters...

Where would i get filters for my fans on my Antec900, which are suitable for a computers use?

I don't know where to look, and for which type of filter, i'd probably end up being stupid and buying some industrial fan filter or something.

Also;

Is it expensive?
Will it effect my cooling?

Reason is, my house is being decorated, and theres ALOT of dust around lately, from having our walls re-plastered and moving alot of furniture.

Thanks.

Edit - i found these http://www.scan.co.uk/Products/Produ...oductID=403503 .

Any good? Plus, i won't need one for the 20CM fan on top will i? thats an "exaust" if you like.
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6600, 2.4 GHz,
512MB EVGA 7950GT
Gigabyte GA 965P-DS3
2GB CorsairTwinX XMS2, DDR2 PC2-6400
580W HiperPower Type-R BLUE.
Antec Nine Hundred
Goodmans 19\'\' widescreen
Adzh is offline  
Old 01-21-2007, 12:50 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Preacher's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ra'anana, Israel
Posts: 2,395
Default

You could use kitchen table wipes for filter they work for a week or two and air flow isn't really affected if you install correctly. The guide is in hebrew but you could google one.
__________________

__________________
www.heavyportrayals.com - Lifting one stone at a time.
Preacher is offline  
Old 01-21-2007, 01:00 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: uk
Posts: 2,417
Default

Never bought a fan filter before but looking at the description id say yes that would do the job, and no i wouldnt have thought you would need one on the exhaust as thats blowing outwards so would be impossible for it to suck dust in
jonny_uk is offline  
Old 01-21-2007, 01:08 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Jumping_Bean514's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle
Posts: 752
Send a message via AIM to Jumping_Bean514
Default

I've heard of some people using nylon panty hose. I would imagine that would work.
Jumping_Bean514 is offline  
Old 01-21-2007, 01:13 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 151
Default

Thanks, i think i'll save some money and use some home made stuff i think, gonna look into it.

I can't see how Kitchen roll would work, though.

Pantyhose it is, i'll buy some cheap ones tomorrow, am i not to pull it too tightly?

This shouldn't restric the airflow should it?
__________________
Intel Core 2 Duo E6600, 2.4 GHz,
512MB EVGA 7950GT
Gigabyte GA 965P-DS3
2GB CorsairTwinX XMS2, DDR2 PC2-6400
580W HiperPower Type-R BLUE.
Antec Nine Hundred
Goodmans 19\'\' widescreen
Adzh is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.