Expensive PC but Awful 3dMark Score... Help! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2006, 01:04 PM   #11 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default

**** is right... you guys don't have to tear him to pieces. Not everyone knows how to build computers or even what parts are good. I do agree, however, that you bought (or were given) a computer that has 3 year old parts in it. That won't give you much future proofing or a high 3dmark score. If you have any questions just PM me.
__________________

__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 01-12-2006, 01:07 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Send a message via AIM to doublebassdanny
Default

Which brings me to one more question... since apparently my processor just sucks balls, could an AMD 64 fit into an ASUS A7N8X-E mobo?
__________________

doublebassdanny is offline  
Old 01-12-2006, 01:09 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 482
Default

I don't intend on being mean to anyone, I know everyone is a nub at first, I also don't want to give the impression that crap parts are worth upgrading 1 at a time. Sometimes you are almost better-off selling it for what ever you can get and starting from scratch.

Actually I have a similar issue, my work is offering me a computer for $100. I don't know what it is or what hardware is in it yet but it wouldn't be pure crap, I think it is a NetVista thing. Anyone think I should get it for 100 bucks or should I just build a really cheap one on my own. I don't need this for gaming I just need it for web surfing etc. for my wife.

If anyone has any thoughts feel free to PM me or post or email me at bwinn@snapapps.com
__________________
Flying-Squirrel is offline  
Old 01-12-2006, 01:12 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default

Quote:
Originally posted by doublebassdanny
Which brings me to one more question... since apparently my processor just sucks balls, could an AMD 64 fit into an ASUS A7N8X-E mobo?
No it won't work. You will need a socket 939 motherboard.
__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Old 01-12-2006, 01:14 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 961
Default

100 bucks sounds good if all you need it for is websurfing, you could build one but it would certainly cost more then 100 bucks. As long as you know its working I'd go for it.
__________________
A+ certified.
I now am on the interweb:
www.thescurvyshack.com
Mr_Threepwood is offline  
Old 01-12-2006, 02:59 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 363
Send a message via AIM to chevytrucknut
Default

you're able to pull off HL2 at full graphics?!?
__________________
the old system...
OPTERON 165
EVGA GeForce 6600GT
Enermax Whisper II 535W PSU
Big TYPHOON
1.2 TB
1GB Ram
Chaintech VNF4 Ultra
chevytrucknut is offline  
Old 01-12-2006, 04:15 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 482
Default

Hey chevytrucknut where did you get your Big Typhoon from? I am going to get one here in the near future so i can OC the **** out of my system without it cookin
__________________
Flying-Squirrel is offline  
Old 01-12-2006, 06:27 PM   #18 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 129
Default

jeez you guys are rude. I dont think everyone had 1000$ to just fork out to get a good pc. It doesnt neccesarily need to be top of the line for everyone for them to be happy. I know just to improve his would be less than that but i would not fork out that much just to get outdated real quick.
Eaglez is offline  
Old 01-12-2006, 06:40 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 482
Default

Eaglez go to the regular comp forum this one is for High Performance!!
__________________

__________________
Flying-Squirrel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.