evga 7900 gs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-25-2006, 12:45 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default evga 7900 gs

i am upgrading my video card to a 7900 gs, but my concern is that i dont know if my system will be able to handle.
i have a pentium 4 with HT, 3Ghz
4x512mb corsair memory
80 gb hard drive
i think my powersupply is 400w but it says max output of 480 w, so i dont know what that means

so i was just wandering if this is good card or not, and also if my system would be able to handle it. and by the way, my system is a dell dimension E510

so any comments would be appreciated. http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130056

i dont have much money, and want something up to $200 dollars, any other recomendations?
thanks
__________________

siddanth3 is offline  
Old 10-25-2006, 12:57 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 236
Default

Will handle it perfectly, seems like you have an adequate PSU. And the 7900GS is a great card - will see you through until the new DX10 cards are out.

Go for it
__________________

__________________

Main Rig
/// Intel Core 2 Duo E6600 at 3.8 ghz /// 512MB Nvidia 7900GT Gainward Golden Sample \'Goes Like **** Edition\' /// OCZ 2GB (2 x 1GB) PC5300 Dual Channel Gold GX XTC Series /// Intel Extreme D975bx-304 975X Mobo /// 2x Western Digital Raptor X 150GB in RAID 0 /// OCZ GameXStream 700w Silent SLI Ready ATX2 Power Supply ///
Light Rig : /// Intel Core 2 DUO E6300 /// Intel DP965LT 965 (Socket 775) PCI-Express DDR2 Motherboard /// Corsair 2GB DDR2 Value Select PC5300 /// Sapphire ATI Radeon X1900 GT 256MB ///
LU4sTrooper is offline  
Old 10-25-2006, 01:16 PM   #3 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

its not just the watts, you also need to know the amps of the psu, and to check that, you'll have to open up your case and check the side of your psu
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 10-25-2006, 02:16 PM   #4 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default

ya make shure ur psu is strong enuf as if it isnt ur card will die and it sucks trust me another thing is ur cpu might botle neck it a litle
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.