Error message?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-07-2005, 11:24 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 54
Default Error message??

Ok I finally finished building my PC and got everything installed and running. However I have been having a few window crashed and noticing some wierd errors. I commonly get the following error in Windows XP when I boot up - One of the files containing the system's Registry data had to be recovered by use of a log or alternate copy. The recovery was succesful. What does this mean and how do I avoid it?

Also, I had a crash and clicked on the link to report it to Microsoft. The link suggested that I download a memory testing program (mtinst) and test my memory. I let it run for awhile and noticed once that a LRAND test failed? What does this mean? Do I need to adjust BIOS settings to make things operate properly? Here is my system config:

MB DFI|NF4 LANPARTY nF4 SLI-DR RT - Retail
CPU AMD 64 |4000+ ATHLON 64 939P RT - Retail
OCZ DUAL 2G(1Gx2) DDR 400 RT - Retail (Qty=2)
FD 1.44MB|SONY MPF920 Black % - OEM
HD 74GB|WD 10,000RPM 8MB WD740GD % - OEM
HD250G|ST 7200 8M SATA ST3250823AS% - OEM (Qty=2)
KB IDEAZON|ZBOARD GAMING KEYBOARD - Retail
CDRW/DVD CMB SONY CRX320EE/B2S BLK - OEM
DVD+/-RW 16X SONY DWQ28A SW OEM - OEM
CD MS|WIN XP PRO w/SP2 % - OEM
CABLE Y|POWER SPLITTER 5-1/4 - OEM
MNTR VWSNC|19"LCD 8msDVI VP191B - Retail
VGA EVGA|GF 7800GTX 256-P2-N529-AX - Retail
PS PC PWR & CLG | 510 SLI-PFC RET - Retail
CASE LIANLI|PC-60BPlus RT - Retail
__________________

jowens is offline  
Old 09-08-2005, 03:47 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 422
Send a message via AIM to Kubel
Default

Do a test once with only 1 stick installed. See if it passes or fails.
Do another test with only the other stick installed. See if it passes or fails.

RMA the one that fails.
__________________

__________________
For I am not ashamed of the gospel of Christ: for it is the power of God unto salvation to every one that believeth
~Romans 1:16
Kubel is offline  
Old 09-08-2005, 03:48 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

use memtest86 MAN!
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-08-2005, 04:03 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 135
Default

Wait a minute, do you have 2Gb of RAM, or 4Gb? In your computer specs it says that you have OCZ 2GB (2 x 1Gb), and then at the end you have (Qty=2). Does this mean you have 2 x OCZ 2Gb? if so, Windows doesn't tend to like anything over 2Gb interms of memory....
__________________
<center>Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 512KB l Gigabyte GA-K8N-XP Sli Motherboard l XFX GeForce 7800 GTX 256Mb (450/1250) l OCZ 2Gb (2 x 1Gb) Dual Channel Platinum Series DDR400 l Maxtor Diamondmax 250Gb SATA 7200rpm 16Mb Cache l Enermax 600W Noisetaker l NEC ND-3540A Black Dual Layer DVD+/-RW l Sony 3.5\" FDD l Black Coolermaster Aerogate 2 Fan Controller l Extreme Gaming Spider Case l Viewsonic VX924 19\" TFT 4ms Response Time l Logitek MX518 l Saitek Eclipse l Windows XP Professional Service Pack 2</center>
the deceived is offline  
Old 09-08-2005, 06:23 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 54
Default

I have 4GB of RAM
__________________
AMD 64 4000+ San Diego
EVGA 7800 GTX
4 GB Memory
jowens is offline  
Old 09-08-2005, 06:40 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 135
Default

Oh right, wel that might be the problem. As I said, Windows doesn't really like anything over 2Gb of RAM (no idea why), and it may be that that is causing the problem? Try just sticking one dual channel kit in there and testing if it works like that.
__________________
<center>Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 512KB l Gigabyte GA-K8N-XP Sli Motherboard l XFX GeForce 7800 GTX 256Mb (450/1250) l OCZ 2Gb (2 x 1Gb) Dual Channel Platinum Series DDR400 l Maxtor Diamondmax 250Gb SATA 7200rpm 16Mb Cache l Enermax 600W Noisetaker l NEC ND-3540A Black Dual Layer DVD+/-RW l Sony 3.5\" FDD l Black Coolermaster Aerogate 2 Fan Controller l Extreme Gaming Spider Case l Viewsonic VX924 19\" TFT 4ms Response Time l Logitek MX518 l Saitek Eclipse l Windows XP Professional Service Pack 2</center>
the deceived is offline  
Old 09-08-2005, 06:41 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

What core is the CPU also by the way?

The memory controllers in Pre Venice CPU's had problems with large quantity's of ram, same as Windows non server can have problems with 2+ gig of ram.
DJ-CHRIS is offline  
Old 09-08-2005, 07:35 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 54
Default

This is the CPU
AMD Athlon 64 4000+ San Diego 1GHz FSB 1MB L2 Cache Socket 939 Processor - Retail
I ran mem86+ and it had some errors on test 7. I took a photo of the screen. How do I upload the photo to show you guys what it said?

EDIT

Ok here is the link to my screenshot - can anyone tell me what this means?

__________________
AMD 64 4000+ San Diego
EVGA 7800 GTX
4 GB Memory
jowens is offline  
Old 09-08-2005, 07:38 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

www.imageshack.us

try using only 2GB cause usually people have errors using 4GBs

EDIT: i would except the san diego core to be ok with 4GBs of ram
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-08-2005, 07:54 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 54
Default

Posted screenshot in prior message.
__________________

__________________
AMD 64 4000+ San Diego
EVGA 7800 GTX
4 GB Memory
jowens is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.