E8400 or Q6600? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-05-2008, 05:39 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 306
Default E8400 or Q6600?

If choosing between these two processors which would you choose and why?
__________________

__________________
Mobo: GA-p35-DS3r
CPU: Q6600 @ 2.4Ghz G0
Video: EVGA 8800 GTS 512MB (G92) 670/972 for the Acer 24" Monitor
P/S: Rosewill RP 550-2 Pro
Case: Antec 900
2X HD: SEAGATE 7200.2 320GB
Memory: G.SKILL 2 GB PC6400 DDR2 800
Os: Windows Vista Premium 32BIT
Indobos is offline  
Old 02-05-2008, 05:45 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: E8400 or Q6600?

I would choose the q6600...it's more of a futureproof processor as things become optimized for more than 2 cores.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-05-2008, 05:52 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Black Falcon 921's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cypress, Texas
Posts: 562
Default Re: E8400 or Q6600?

q6600

More I have read the 8400 runs rather hot. It is the newest thing out there but the q6600 is one awesome processor. Future proofing is always good however if you could wait a month I would go with the new quad cores. Even better than the choices you have listed and really close to the same price.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Black Falcon 921 is offline  
Old 02-05-2008, 05:57 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: E8400 or Q6600?

That is true....if you can afford it the Q9450 is a great CPU.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-05-2008, 06:08 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: E8400 or Q6600?

The q6600 or the 9450. The 45nm quads were having stability issues though, so they got pushed back. The prices on the q6600 are rediculous right now though, with a good cooler you can run it easily at 3.6ghz. FWIW, to run a 9450 at 3.6ghz, you are going to need a good motherboard that can support 450mhz FSB, since it only has an 8x multi.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-05-2008, 06:22 PM   #6 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: E8400 or Q6600?

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
The q6600 or the 9450. The 45nm quads were having stability issues though, so they got pushed back. The prices on the q6600 are rediculous right now though, with a good cooler you can run it easily at 3.6ghz. FWIW, to run a 9450 at 3.6ghz, you are going to need a good motherboard that can support 450mhz FSB, since it only has an 8x multi.
what is the next quad up that will have a 9x? because 8x really suck... that makes me really sad. If I remember the price dif between the 9450 and the next one up is big right? I sure hope not..

edit- yeah 200 jump in price.. poo
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-05-2008, 06:24 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Black Falcon 921's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cypress, Texas
Posts: 562
Default Re: E8400 or Q6600?

Yeah it is a decent jump but might be worth it if you had the cash.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Black Falcon 921 is offline  
Old 02-05-2008, 06:25 PM   #8 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: E8400 or Q6600?

Quote:
Originally Posted by Black Falcon 921 View Post
Yeah it is a decent jump but might be worth it if you had the cash.
so is the multi up to 9x?
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-05-2008, 06:28 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: E8400 or Q6600?

9400 = 7.5x
9450 = 8x
9550 = 9x
9650 = unlocked.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-05-2008, 06:32 PM   #10 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: E8400 or Q6600?

oh man, 7.5. Wow, why did intel do that? this 8 and 7.5 is not cool. makes it really hard to oc. WHAT WERE THEY THINKING?
__________________

__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
Q6600: G0 Stepping vs B3 Stepping 96z28 New Systems | Building and Buying 17 02-26-2008 12:45 PM
E8400 vs Q6600? gl600 New Systems | Building and Buying 12 01-29-2008 04:29 PM
Overclocking a q6600 Riznarf New Systems | Building and Buying 2 06-04-2007 02:42 AM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.