e6750 vs. q6600 - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2008, 12:48 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: e6750 vs. q6600

thats why you run at that resolution for suicidal runs
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-28-2008, 01:12 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: e6750 vs. q6600

My suicide runs are above 4ghz
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-28-2008, 02:14 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Riznarf's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 471
Send a message via AIM to Riznarf
Default Re: e6750 vs. q6600

Quote:
Originally Posted by gurusan View Post
Actually there's a good chance of getting 3.8ghz on a q6600 if he has a good cooler.

More like 3.4-3.6 though
I guess I probably should have included this in the orig. post. My CPU has since stopped being able to overclock for some unknown reason, I've tried EVERYTHING with no success, so I'm just gonna get a new CPU. The only reason I'm considering a q6600 is because of the MicroCenter deal they have for $199.99 for a g0 q6600. Anywho, thanks for all the thoughts, any more help with the above information in mind would be awesome.

(p.s. my hsf is a Tuniq 120)
__________________
-Riznarf

ASRock H67M
i7-2500k @ 3.30
eVGA gtx 570 @ 880/1000
2x 4gb G.Skill Ripjaws DDR3-1333
Corsair 600w PSU
3DMark 11: 6595
Riznarf is offline  
Old 02-28-2008, 04:20 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 539
Default Re: e6750 vs. q6600

if you can get for 200 then its worth it. I just hate paying the same price for a q6600 that gets beat in almost everything except multitastking by a e8400 and is getting old (why do you think everybody is out of stock?).
harnar123 is offline  
Old 02-28-2008, 04:24 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: e6750 vs. q6600

Are you sure its not your board causing the overclocking problems?
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 02-28-2008, 04:29 PM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Riznarf's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 471
Send a message via AIM to Riznarf
Default Re: e6750 vs. q6600

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
Are you sure its not your board causing the overclocking problems?
Ya I RMA'd my board a while back and they said everything was fine, I also tried my buddies CPU and it OC'd fine, so its gotta be my cpu. I think I may have fried it when I OC'd the heck out of it right out of the box. Speaking of which, so I don't make the same mistake, whats a proper burn-in period to run the cpu at stock before OC'ing? I heard 4 weeks or so???
__________________
-Riznarf

ASRock H67M
i7-2500k @ 3.30
eVGA gtx 570 @ 880/1000
2x 4gb G.Skill Ripjaws DDR3-1333
Corsair 600w PSU
3DMark 11: 6595
Riznarf is offline  
Old 02-28-2008, 04:56 PM   #17 (permalink)
Wizard Techie
 
Drizzt's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Somewhere inbetween FL and NY
Posts: 3,187
Send a message via AIM to Drizzt
Default Re: e6750 vs. q6600

naw, be safe and run it for about a decade or so, just to be safe.
__________________
CPU:Q6600 G0 @ 3.7Ghz (410x9 w/1.475v)
Motherboard:Asus P5E X38
Memory:2x2GB OCZ Reapers DDR2 1066
Graphics Card:GTX460 768MB @ 880/1760/2000
Hard Drive:2x WD Black 1TB
Power Supply:Xion 800W
Case:3DAurora
CPU cooling: H50
GPU cooling: Best Stock Cooling I Have Ever Had
Monitor:24" LG
Drizzt is offline  
Old 02-28-2008, 05:00 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: e6750 vs. q6600

Quote:
Originally Posted by Riznarf View Post
Ya I RMA'd my board a while back and they said everything was fine, I also tried my buddies CPU and it OC'd fine, so its gotta be my cpu. I think I may have fried it when I OC'd the heck out of it right out of the box. Speaking of which, so I don't make the same mistake, whats a proper burn-in period to run the cpu at stock before OC'ing? I heard 4 weeks or so???
nah...

wait until your CPU Thermal paste sets itself in
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-28-2008, 06:49 PM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: e6750 vs. q6600

there is no burn-in period......

Also its highly unlikely the CPU is fried...I've never heard of a C2D chip dying that was cooled using standard cooling. Have you tried overclocking the chip in someone else's board?
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-28-2008, 10:13 PM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Riznarf's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 471
Send a message via AIM to Riznarf
Default Re: e6750 vs. q6600

Quote:
Originally Posted by gurusan View Post
there is no burn-in period......

Also its highly unlikely the CPU is fried...I've never heard of a C2D chip dying that was cooled using standard cooling. Have you tried overclocking the chip in someone else's board?
Ya, its totally fried, it won't even boot in others' mobos. So about how long does it take for the thermal paste to set in?
__________________

__________________
-Riznarf

ASRock H67M
i7-2500k @ 3.30
eVGA gtx 570 @ 880/1000
2x 4gb G.Skill Ripjaws DDR3-1333
Corsair 600w PSU
3DMark 11: 6595
Riznarf is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*The Official Tech-Forums 3DMark06/03 Rankings* gurusan Overclocking and Modding 4250 04-02-2015 12:23 PM
E6750 vs E6600 njypa New Systems | Building and Buying 10 09-15-2007 05:02 PM
just realized, the Q6600 is $80 bucks more than the E6750 Sirius_GTO New Systems | Building and Buying 21 08-23-2007 04:45 PM
E6750 benchmarks !!! maroon1 New Systems | Building and Buying 27 06-26-2007 09:19 PM
Cheapest Q6600 Build Gumbercules New Systems | Building and Buying 34 06-01-2007 01:01 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.