E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2008, 11:00 PM   #1 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

Roomate is upgrading his rig...p4 POS.

heres two options he was looking at.

New intel upgrade-

DFI LANPARTY DK P35-T2RS LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - 135$
Newegg.com - DFI LANPARTY DK P35-T2RS LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail


G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) -50$
Newegg.com - G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail

Intel Core 2 Duo E6750 Conroe 2.66GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor - 190$
Newegg.com - Intel Core 2 Duo E6750 Conroe 2.66GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor - Retail

total-375$


New AMD upgrade-

GIGABYTE GA-MA790X-DS4 AM2+/AM2 AMD 790X ATX AMD Motherboard - 150$
Newegg.com - GIGABYTE GA-MA790X-DS4 AM2+/AM2 AMD 790X ATX AMD Motherboard - Retail

G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) -50$
Newegg.com - G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory - Retail

AMD Athlon 64 X2 6400+ Windsor 3.2GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket AM2 black edition- 160$
Newegg.com - AMD Athlon 64 X2 6400+ Windsor 3.2GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket AM2 125W Dual-Core Processor - Retail

total-360$

the intel one is pretty future proof, he could always upgrade to a wolfy or quad later on. he could also use SLI. which is good b/c he has an 8800GT right now.

the AMD on is good b/c he could upgrade to a phenom later if they ever fix them. But only 1 nvidia card. He's sticking with nvidia, so no hopes for crossfire. But the 6400BE is just badass hehe.

so what do you guys think? out of those two i told him get the intel one. it has more pros. But he really likes AMD.
__________________

__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 02-03-2008, 11:59 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

He could just get the 5000+ BE for $100 and hit 6400+ speeds, and run cooler and use less power.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 02-04-2008, 12:02 AM   #3 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

true...but the 6400 has extra cache as well...so your saying go with the AMD rig?
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 02-04-2008, 12:04 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
mgcook's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,723
Send a message via AIM to mgcook
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

they do make SLI boards for AMD
mgcook is offline  
Old 02-04-2008, 12:12 AM   #5 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

the 790fx right? little too pricey for him though...he wants to keep the mobo under 200$
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 02-04-2008, 02:29 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

The extra cahce from the 6400+ isnt worth an extra $60 to me. And theres several good board under $150, theres the m2n-sli deluxe which is just the sli version of my board.

Newegg.com - ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail

and mine as well
Newegg.com - ASUS M2N-E AM2 NVIDIA nForce 570 Ultra MCP ATX AMD Motherboard - Retail


or in the high end...

the big daddy, mr. crosshair
Newegg.com - ASUS CROSSHAIR AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 02-04-2008, 04:16 AM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

I would go with Intel build

And he could save $60 by getting this motherboard
Newegg.com - GIGABYTE GA-P35-DS3L LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail

SLI is waste of money in my opinion
maroon1 is offline  
Old 02-04-2008, 09:37 AM   #8 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

ok....i was thinking he could save money and get a better OCing board by getting this-
Newegg.com - DFI LANPARTY DK P35-T2RS LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail

the two reasons why he doesnt want to go with AMD, is the AM2 boards are the only ones with sli, no AM2+ and he doesnt want to have to upgrade to take FULL advantage of phenom, and the fact that the intel 775 is prolly a more future proof socket.
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 02-04-2008, 12:02 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

yeah... that DFI is pretty sweet i think. and maybe get an e8400 rather than a e6750????
__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 02-04-2008, 12:23 PM   #10 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: E6750 or AM2 6400BE? Rig for roomy!

well he wants to get an e8400, but hes waiting for a q8500 or something of that sort. so e6750 for now. I think hes going with the DFI board, g skill 2gb, and e6750.
__________________

__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.