Dual Screen Monitors - Questions about setting it up. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-03-2007, 12:06 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Arrow Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

I am wanting to setup my computer to have multiple screens. So I can double my workspace and desktop size. I work as a graphic designer & web developer, so the more space I have on screen, the easier it would be for me.

What do I need to do to accomplish this? I heard I need to install a special graphics card? Can anyone explain this to me? I would really love to do it soon....

Thank You!

:freak:
__________________

FooFighter is offline  
Old 07-03-2007, 12:09 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

u dont need a special gpu just a gpu thats has two screen plugs, most gpu's have them, just plug both screens in the back of ur comp.
__________________

__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 07-03-2007, 12:14 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

Quote:
Originally Posted by kobe24 View Post
u dont need a special gpu just a gpu thats has two screen plugs, most gpu's have them, just plug both screens in the back of ur comp.
hes right... even my video card has 2 output plugs...... two vga's...... unless ur using integrated graphics... i'm sure u have support for dual screens....
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-03-2007, 12:14 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

I already have the two monitors, and I originally thought it would be that easy.... but my computer has only one input slot for the monitor. I then went to the store and bought a splitter, but all that did for me was put the same image on two different screens...

stupid question - what's a gpu?
FooFighter is offline  
Old 07-03-2007, 12:15 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

oh...

also, the computer i have is a Sony Vaio ~? Not sure what year it was bought... I think around 2002
FooFighter is offline  
Old 07-03-2007, 12:18 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

Quote:
Originally Posted by FooFighter View Post
I already have the two monitors, and I originally thought it would be that easy.... but my computer has only one input slot for the monitor. I then went to the store and bought a splitter, but all that did for me was put the same image on two different screens...

stupid question - what's a gpu?
gpu = graphics card/ graphics processing unit.... but ur video card utility Catalyst or forceware should support screen splitting..... just take a look
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-03-2007, 12:18 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

a gpu is the graphics card, is ur's a laptop? u have to set it up so that there one big screen and not the same image. i do it through ntune but i dont know what use to use
__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 07-03-2007, 12:19 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

do a screenshot of ur desktop's tray... i'll help u locate the ATI/Nvidia Utility.....
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-03-2007, 12:20 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
kobe24's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Australia
Posts: 1,508
Send a message via MSN to kobe24
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

yeah that would help hey vernong
__________________
3D MARK 06 ***14,063*** on vista, use to get it
p4 2.8ghz
Asus p4SD-LA
6800gs ultra
1.5gb ddr400 oem
120gb hdd

The Techies' Bible
kobe24 is offline  
Old 07-03-2007, 12:23 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Default Re: Dual Screen Monitors - Questions about setting it up.

ok... that's something I will definetely do... but I'm at work right now, and the pc is at the house.

THank you for all of your advice (prompt), I will take a snapshot and upload it later tonite!
__________________

FooFighter is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual monitors ... full-screen video, somehow? Vormund Microsoft Windows and Software 6 06-30-2007 03:49 PM
Impressive Dual Screen Wallpapers Osiris Web Graphics and Design 0 06-20-2007 09:55 PM
Dual Booting Questions TKF Microsoft Windows and Software 14 06-04-2007 07:15 PM
Dual Monitors and Performance will h4x 4 food New Systems | Building and Buying 11 04-17-2007 08:10 AM
getting rid of a dual boot screen? TimBlanchard Microsoft Windows and Software 1 04-04-2007 08:18 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.