Dual Core or Quad core? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2008, 03:18 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Question Dual Core or Quad core?

I don't want to spend too much on the motherboard and CPU. Should I get the
DS3L motherboard with the q8400 or a quad q6600? i would like to keep everything under 400$
__________________

braz is offline  
Old 01-30-2008, 06:36 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Dual Core or Quad core?

Depends on what you do with the machine. If you are like me and always have a ton of programs open, a quad core is great. If all you do is play a game and dont have much else going on in the background a dual core should be fine. But just know that as time goes on, more and more games are going to support multi core cpus. So if you plan to keep it a while, the q6600 will benefit you far more down the line than the e8400.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 01-30-2008, 10:42 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Dual Core or Quad core?

sounds like I might get the quad. I hate having to upgrade all the time. I'm 17 I don't have the money lol.
braz is offline  
Old 01-30-2008, 11:22 PM   #4 (permalink)
Camera junky
 
Poizen22's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: ottawa ontario canada.
Posts: 6,280
Default Re: Dual Core or Quad core?

go q6600 im 17 and thats what i did. i noticed that cod4 uses 3 cores in some situations. but none of them go up to 100% anyway i get abotu 3 cores at 30% each, does this happen to anyone else?
__________________

https://www.flickr.com/photos/poizen22/
intel Core I7 8700k@ 5.0ghz-Nvidia GTX1080 ti ftw3-Aorus 5 z370 mobo-16gb ddr4 G-Skill trident Z rgb 3000mhz - 1tb samsung 960 pro, 2tb wd blue- thermaltake rgb 750w gold-Phanteks pro M TG- Samsung CHG70 1440p 144hz 32 inch QLED.
Poizen22 is offline  
Old 01-31-2008, 01:06 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2007
Location: NB, Canada
Posts: 2,215
Send a message via MSN to Akubane
Default Re: Dual Core or Quad core?

yeah happens to me Amd. the 4th core seems pretty idle. it's kinda weird but i never paid it any mind.
__________________


C2D E8400 | Diamond 4870 X2 | Biostar Tpower I45 | 4GB G.Skill PK
Corsair 750TX | Xigmatek HDT-S1283 | CM Haf 932
2x Seagate 1TB 7200.11 | Asus Xonar D2X | LT Z-5500's
Razer Lycosa | Razer Lachesis | LG L245WP-BN 24" MVA LCD
Akubane is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I compare CPUs? Dual Core, Core 2 Duo, Quad Core... 706 New Systems | Building and Buying 1 12-05-2007 08:27 AM
Dual vs. Quad mnelson07 New Systems | Building and Buying 24 09-20-2007 11:28 PM
dual corre vs quad core robina_80 New Systems | Building and Buying 1 07-23-2007 03:45 PM
quad core vs. dual core.... same price... last motherboard for one... OnlyCurious New Systems | Building and Buying 4 06-25-2007 11:15 AM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.