Dual Core Opterons Went Up In Price? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2005, 09:51 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default Dual Core Opterons Went Up In Price?

Okay so I am looking at a AMD Dual Core Opteron 170, and this is just a couple of weeks ago and it was only like $356 on Monarch. Now I go back again and it is $410 dollars. The AMD Dual Core 165 Opteron is $330 some odd dollars when it was only $290 earlier. WTF?
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-18-2005, 09:55 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Why are you surprised? The same has been happening for the last 2 months.
__________________

Flanker is offline  
Old 11-18-2005, 10:04 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

I thought things got cheaper over time? Why would they get more expensive over time and lose quality over the same time?
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-18-2005, 10:21 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,303
Default

Supply and demand.

There's been a run on the Opeterons, and the supply is short right now. Sort of like what happened to gas a couple of months ago...
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 11-18-2005, 10:39 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

And as for less quality; It doesn't get worse. It just gets better. There are 2 theories as to why they overclock less;

1.) AMD gets better at speedbinning (making) the processors, so they can limit what it can do better. This has some credibility, but the next one is perhaps better.

2.) At the beginning, when Athlon 64 3200+s were in more demand than the other Athlon 64s, AMD would take 3500+s and 3800+s and underclock them, lock them at 2.0Ghz, and then sell them as 3200+s. Ofcourse, a native 2.4GHz processor will overclock more than a native 2.0GHz processor. But when a native 2.4GHz processor is sold as a 2.0Ghz processor, then it will overclock much farther than the native 2.0Ghz processors.
Flanker is offline  
Old 11-18-2005, 10:43 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Less quality meaning they are putting out in the beginning chips that can exceed the stock clock, and after time they try and get by with the cheaper chip which can barely do the stock clocks.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-18-2005, 10:54 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

What the hell did I just explain in my last post?
Flanker is offline  
Old 11-18-2005, 10:56 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Mine would be a different theory than what you posted.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-19-2005, 01:03 AM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default



Then post it.
Flanker is offline  
Old 11-19-2005, 01:21 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

That cracks me up....
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.