Dual 8800GTS (640MB) in SLI? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2007, 08:19 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Morgan Hill, CA
Posts: 36
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

Looks like I just hit a wall with the mobo. I'm stuffing it back in the box. Hopefully I can RMA the sucker and get some $ back.

From ViperLair:
V I P E R L A I R .com - Abit AW9D-MAX motherboard, Page 1/4
"Despite appearances, SLI is not supported."

DOH! WTF?!?!?!
__________________

tlharrell is offline  
Old 06-21-2007, 09:29 PM   #12 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

with hacked drivers it can support sli.. but of course you'd stll need to get an sli bridge
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 06-21-2007, 10:03 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Morgan Hill, CA
Posts: 36
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

Ok... I'm pretty good with computers, but I'm not all that good. And I still have an issue with a buggy RAID driver on this mobo anyway.

I have the SLI bridge connector. It came with the mobo. But the mobo won't pass the information across the PCIe bus. It only supports ATI Crossfire technology.

I'm looking for a new board now. I'm currently typing a new post asking for suggestions.
tlharrell is offline  
Old 06-22-2007, 01:19 AM   #14 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

Quote:
Originally Posted by tlharrell View Post
Ok... I'm pretty good with computers, but I'm not all that good. And I still have an issue with a buggy RAID driver on this mobo anyway.

I have the SLI bridge connector. It came with the mobo. But the mobo won't pass the information across the PCIe bus. It only supports ATI Crossfire technology.

I'm looking for a new board now. I'm currently typing a new post asking for suggestions.
why would it come with an sli bridge if it doesnt support sli... if you can find aspire comptech i'm sure he can help you out with hacked drivers, and i think xenium as well.... they both have worked with them if i remember correctly and can probably give you drivers
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 06-22-2007, 01:49 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Morgan Hill, CA
Posts: 36
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

I'm going with either a ASUS Striker Extreme or P5N32-E to replace that board. Since I've already RMA'd it, I'm going ahead with replacement. The two new boards have x16 for both video card slots, and have another x8 slot for physics processor!

I'll check with my local really good hole-in-the-wall computer store to see if they have either one. Otherwise, I'll have to wait a few days for the new mobo to arrive.
tlharrell is offline  
Old 06-22-2007, 10:20 AM   #16 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

you can get the drivers you need on nVIDIA Geforce 8800 8600 7950 7900 7600 GT GTX ATi Radeon HD 2900 XT x1950 x1900 2400 2600 XT Pro - Guru of 3D: PC Hardware Reviews
that board is officially NOT an sli board, so it doesnt support it, but it will work. freakin retarded that it comes with a bridge.
this is what you need to do:
download hacked drivers from website above.
uninstall all of your display drivers.
put BOTH cards in.
fire up your rig.
windows will recognize cards, install your new hacked drivers.
presto-chango, SLI.
EDIT: just read you rma'd it. never mind then. you give up too easy lol.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 06-26-2007, 12:46 AM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Morgan Hill, CA
Posts: 36
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

Yes, but now I'm running an ASUS Striker Extreme! And it installed my RAID super easy. The other board was kicking my butt and it was getting really frustrating.

The Striker Extreme has a few better things going for it over the other board:
1. Dual 16x PCIe slots, not (1) 16x, (1) 8x
2. Additional 8x slot for a later physics processor!
3. Supports up to 6 SATA drives in RAID, not 4
4. Can flash BIOS from a USB thumb drive, from the CMOS (was having major issues trying to flash the other board)

This one just works right. I'm keeping it. So far I'm pretty impressed with this system. I've never seen 2560x1600 graphics before. Makes you wonder why everybody is dying to get their hands on a PS3....
tlharrell is offline  
Old 06-26-2007, 12:54 AM   #18 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

freakin wicked. upload a screenshot so maybe that high resolution will rub off on my 20".
by the way, i think your graphics cards already have physics accelerators in them. i'm not the graphic card monster here....first two off the top of my head are sora and maroon1. they will know for certain.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 06-26-2007, 01:43 AM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,009
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

this has nothing to do with the topic but i just realized they sent me the wrong video card...i bought the regular 500/1600 version but it seems i got the superclocked version at 576/1700
AP4LIFETN is offline  
Old 06-26-2007, 03:14 AM   #20 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Dual 8800GTS (640MB) in SLI?

btw you do know the 8 series has an inbuilt physics processor so that extra slot is useless
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impressive Dual Screen Wallpapers Osiris Web Graphics and Design 0 06-20-2007 09:55 PM
Pentium Dual core/Turion X2 JoshSB Monitors, Printers and Peripherals 4 06-02-2007 11:21 PM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
Dual monitor on one VGA cable M2k4 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-12-2007 12:32 PM
Is Vista seeing memory on my 8800GTS 320MB wrong? phexac Microsoft Windows and Software 2 03-26-2007 12:03 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.