Driver Updates - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2005, 10:51 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 54
Default Driver Updates

Ok guys. I built my new system about a month ago with all of your help. I do have a weird problem though. Every time I turn the computer on for the first time it will boot up and I can use it for a few minutes. Then the screen will go black and it will reboot. After it reboots the message pops up saying that it has recovered from a critical error - I click ok to send the report to Microsoft and a screen on IE pops up saying that the problem was most likely caused by a device driver. The weirdest part is that after the PC has rebooted I can run it for hours and hours and it won't crash --> it only does it the first time I boot it up. I downloaded DriverDetective and ran the free analysis. It gave me these results:

How do I find the new drivers mentioned in the report to download? Is the only way for me to update them is to pay the $30 for the software? I tried searching on google but I have no idea what files I need for the mentioned bad drivers. Do you think that this can be causing the problem?

Thanks for any help!

AMD 64 4000+ San Diego
4 GB Memory
jowens is offline  
Old 10-25-2005, 11:39 PM   #2 (permalink)
Content Team
Join Date: Oct 2005
Posts: 192

Google the drivers or run microsoft update.

Intel Q6600 2.4Ghz SLACR
eVGA 8800GT 512mb Video Card
4GB DDR2-800Mhz RAM
Thermalright Ultra Extreme 120 with Scythe SFlex Fan
160GB Seagate Barracuda 7200.9
500GB Seagate Barracuda 7200.11
22" Viewsonic Widescreen Monitor
3DMark06 Score: 11402
Zanjo is offline  
Old 10-26-2005, 12:50 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 769

i would suggsest re formatting.. and if your not running windows XP 64 edition that 4GB of ram may be causing some errors.
Sprooty is offline  
Old 10-26-2005, 09:29 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 54

I did google the drivers. However if I type the names listed in the link posted above no files pop up that are clearly the drivers that I need. When I run Microsoft update there are no more updates to install - I have all of them.

I'm thinking the 4GB could be the problem. I have Windows XP Pro. Am I better off taking out 2 GB and putting them up until I upgrade to a 64 bit platform in the future?

AMD 64 4000+ San Diego
4 GB Memory
jowens is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.