do you RAID? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2006, 05:01 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH

Yes you can have like 3 drives, 2 in raid 0, and another jsut used for storage or something else

AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 04-17-2006, 05:27 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499

when u set up raid 0 will this wipe everything off the hdd's? i would like to use raid but losing any of my data will be h3ll as i hav tones of coursework on it

Mentali$T is offline  
Old 04-17-2006, 05:32 PM   #13 (permalink)
Join Date: Dec 2005
Location: in the past
Posts: 1,144
Send a message via AIM to thebleakness

I have a RAID0 with 2 7200rpm SATA barracudas, i love it. I notice a big difference in loading times, especially in bf2. Like pzero said, we are capturing flags before anyone else is even in the game...... ive been accused of cheating before too because of it.

To setup the raid0 you have to wipe all the info off the drives and start anew. This is because data is split between both drives and read off of both drives.
thebleakness is offline  
Old 04-17-2006, 05:55 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,499

dam that sucks. looks like i wont b using raid anytime soon
Mentali$T is offline  
Old 04-17-2006, 05:59 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
TheOtis's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis

norton ghost
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 04-17-2006, 06:01 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388

Actually I've owned a bagillion 7200 drives, a raptor, 15K SCSI's, and a 7200rpm with 16mb sata.

Truthfully, the raptors don't preform for their price. You can buy a 36g raptor for just as much as a 250g 16mb cache sata, which overall i think does a better job. The SCSIs blow them all away, obveously, but those are $300+. Why pay for almost 10% of the space for a raptor when you can get one of these new satas?

Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
Alex81388 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.