Do i need new OS installation? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2014, 08:27 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 76
Default Do i need new OS installation?

I have new mobo, cpu and ram do I have to install a fresh OS? Or i can just plug my HDD with my old windows 7?
__________________

ncore is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 11:50 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2011
Location: SC
Posts: 235
Default Re: Do i need new OS installation?

Yes you will need to do a new install. The devices on your new motherboard will be different than the ones on the old one. Also the product key usually is linked to the motherboard.
__________________

bpm55 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 12:08 PM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: Do i need new OS installation?

Depends on if you're using Pro/Ultimate or Home Premium. Pro/Ultimate allows carry over.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 01:26 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 76
Default Re: Do i need new OS installation?

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Depends on if you're using Pro/Ultimate or Home Premium. Pro/Ultimate allows carry over.
I'm using Ultimate Windows 7 but when I try to boot it up it gives me BSOD.

Quote:
Yes you will need to do a new install. The devices on your new motherboard will be different than the ones on the old one. Also the product key usually is linked to the motherboard.
Really? I thought product keys stores somewhere in the HDD when you installed your OS.
ncore is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 01:28 PM   #5 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,283
Default Re: Do i need new OS installation?

Then you'll need a fresh install.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.