Do I need a new computer or can this be fixed? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2014, 07:58 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2014
Location: The galaxy
Posts: 8
Default Re: Do I need a new computer or can this be fixed?

Yeah opening twenty tabs will do it but your temp seems pretty low so I don't think its straining your cpu too bad. Losing your settings is a better option than dealing with a lagtop though!
__________________

Norris15 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2014, 08:09 AM   #12 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,311
Default Re: Do I need a new computer or can this be fixed?

Depends on what he means by settings. If he means losing his profile he can easily do an "Easy Transfer" to keep his whole profile. A fresh format will also rid you of all the bloatware that's been on it hogging resources.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2014, 11:59 AM   #13 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,077
Default Re: Do I need a new computer or can this be fixed?

sounds like the OP just needs an old fashion tune up.
Like how long has it been since he cleaned out the temp internet files? There might be 10 gb's of just those, clear out the browser cache? defrag the hard drive? a disk check?
Joe C is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2014, 12:14 PM   #14 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,311
Default Re: Do I need a new computer or can this be fixed?

If he's had the thing for 3 years a format would be a better option honestly. Windows is pretty derpy when it comes to long hauls. An SSD, extra 2GB of RAM, fresh install of Windows and he'll be flying.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macbook is running over 74 C idle, this normal for Macs or can it be fixed? Wildside Hardware Repairs and Troubleshooting 13 05-26-2012 08:22 AM
dead pixel on screen - can this be fixed? Santuzzo Hardware Repairs and Troubleshooting 22 01-14-2010 07:23 PM
Can this LCD monitor be fixed? SThompson86 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 11-26-2009 07:17 PM
getting my laptop "fixed" so i can play games damiancds PC Gaming 7 10-15-2009 12:21 PM
fixed one Xp hurdle!..need some info on pnp pls! SuggaSmacks Microsoft Windows and Software 0 11-10-2002 04:33 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.