DDR2 worth the wait? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-04-2006, 05:23 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 21
Default DDR2 worth the wait?

I have heard that currently the X2 line of athelon processors does not support DDR2 memory but will in the near future. I was wondering if this was something worth waiting for or is the gain from the newer version so small that only the most hardcore computer users would notice? Also, when will the processors support it in a stable version?

I currently use my comp for FPS games
__________________

cypherotu is offline  
Old 04-04-2006, 05:26 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

dd2 is very buggy so the rumors say
__________________

Static_11 is offline  
Old 04-04-2006, 05:27 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 376
Send a message via AIM to Saint71
Default

I doubt you will notice the difference.
Saint71 is offline  
Old 04-04-2006, 05:57 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

i have ddr2 in my other comp. and it seems no different.. thats probably y amd didnt rush to get it compatable with there proc.
alexsabree is offline  
Old 04-04-2006, 06:00 PM   #5 (permalink)
Member (again)
 
macdude425's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Raul's Wild Kingdom...How 'bout that, huh?
Posts: 4,202
Send a message via AIM to macdude425 Send a message via Yahoo to macdude425
Default

Probably the biggest reason AMD isn't supporting DDR right now is for the same reason they haven't jumped on the BTX bandwagon...they don't need to. DDR2 has superior clock speeds, but in general, the latency sucks unless you get the really nice, expensive sticks.
__________________



Debian Support Forums!
macdude425 is offline  
Old 04-04-2006, 06:19 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

thats what was on the tip of my tongue.. i knew it was an L word.. but i couldnt think of it for the life of me.. (latency)
Static_11 is offline  
Old 04-04-2006, 06:50 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

wair for ddr3 or xdr
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 04-04-2006, 07:11 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,306
Send a message via AIM to Brtnboarder495
Default

If your going Socket AM2 wait until they get the bugs outta em first, like end of this year, or early next.
Brtnboarder495 is offline  
Old 04-04-2006, 07:46 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Why go AM2 at all they do not look promising at all.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 04-04-2006, 09:06 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

AM2 is going to have to performance gain, all there doing is supporting ddr2 memory which isnt a good enough performance increase to pay the extra money for the mobo/ddr2/and am2 cpu. If you have the money now build now.
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.