Crysis Performance Break-Down - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-24-2007, 03:40 PM   #21 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default Re: Crysis Performance Break-Down

Weird, well ive actually never even gone below 150 unless its really bad, but 150 seems smoothest to me and 30 seems like crap lmao i dunno bout you guys but i personally see a difference between 60 and 150 honestly i think its smoother in 150...i dunno how many fps a human eye can detect but i just feel a difference...


(and at 150 the mouse seems to respond alot faster than at 30..i dunno how this all ties in but in fast action games 150 like fear 150 fps seems to suit me)
__________________

backup287 is offline  
Old 03-24-2007, 03:45 PM   #22 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default Re: Crysis Performance Break-Down

Thats whats so great about the source engine.


Since my monitors max refresh rate is 60Hz.

I set FPS_max 61, so it stays at a constant 60, and never goes above.
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 03-24-2007, 03:50 PM   #23 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Re: Crysis Performance Break-Down

you can DO that?!!!

That's awesome!
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 03-24-2007, 04:17 PM   #24 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default Re: Crysis Performance Break-Down

Quote:
Originally Posted by Lord AnthraX View Post
Thats whats so great about the source engine.


Since my monitors max refresh rate is 60Hz.

I set FPS_max 61, so it stays at a constant 60, and never goes above.

isnt that v-sync?
backup287 is offline  
Old 03-24-2007, 04:30 PM   #25 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Re: Crysis Performance Break-Down

I don't think so... have you ever run fraps with v-sync on?

PS - My GTS has opened my eyes to how amazing v-sync is...
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 03-25-2007, 01:43 AM   #26 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Re: Crysis Performance Break-Down

Quote:
Originally Posted by backup287 View Post
Hmm well my fps is good and usually stay at 150 but every so often it drops to 40 which i notice a freeze that last bout half a second, which is annoying because in fear that half a second is your life so i dont really understand its 150 then it goes to 40 but its not 40 it actually freezes for half a second but fraps says its still 40 which confuses me
Is your system overheating? That could cause it to stutter. 40fps in Fear is playable, not the best but playable.
Is it like that in other games? My system does the pause thing with Fear to. I would rather play a game at a constant 40fps than play at a average of 70 but with frame speed changes from 40-100fps.
dario03 is offline  
Old 03-25-2007, 03:21 PM   #27 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 805
Default Re: Crysis Performance Break-Down

ya it stutters a fair bit in close range, sometimes to 150-30, havent noticed it in any other games though and my comp does have hot air comming out of the power supply fan lots but the temps look fine
backup287 is offline  
Old 03-25-2007, 06:28 PM   #28 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Re: Crysis Performance Break-Down

Do you have V-sync on. I would guess turning that on or locking the frame rate down a little lower if you can might help.


Back on topic. I'm wondering how low a system can be to play the game at minimum. I'm sure it will take a decent system to run max but I wonder how many people just won't be able to play it.
__________________

dario03 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.