Criticize My PSU - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-28-2005, 09:21 PM   #21 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

I actually think the one I have is a different one then I linked... Mine has the Turbo markings...

Edit: NVM it is the right one...

How is it bad, I mean the 12v rail is 35amps.
__________________

__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-28-2005, 09:46 PM   #22 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

I have a friend who has that exact 520W Aspire PSU, he got it when building his PC and never bothered to ask me what good parts would be. I helped him set up his PC, and not only does the PSU look like a childs toy, but it is light as a feather. That is a sign of poor quality for PSU's. Get the one by FPS group.
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 11-28-2005, 09:48 PM   #23 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

I don't want your opinion on it's looks. How can you judge performance by weight? This thread is done... I have decided to keep my current PSU for now...
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-28-2005, 09:52 PM   #24 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Because they don't use as good quality heatsinks, wires, caps, etc... Did you even read that PSU guide Static_11 posted?
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 11-28-2005, 09:58 PM   #25 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

No I must have missed that...

Edit: Just read it...

I don't remember my PSU being light weight...

Also Aspire isn't recommended nor is it not recommended in that guide.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-28-2005, 10:01 PM   #26 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Quote:
Originally posted by 003
Because they don't use as good quality heatsinks, wires, caps, etc... Did you even read that PSU guide Static_11 posted?
I actualy wrote the PSU section, but If he doesn't care about quality then we should leave him be.
Ste is offline  
Old 11-28-2005, 10:03 PM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

I care about quality, I just want to know why my PSU is so bad...
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-28-2005, 10:05 PM   #28 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 276
Send a message via AIM to Camden
Default

Quote:
Originally posted by Ste
I actualy wrote the PSU section, but If he doesn't care about quality then we should leave him be.
I know. Sweet jelezus lol, what's the point of askin a question if you're gonna turn down the advice that like what, 4 of us have given him?


Newayz
Goodluck with your new rig


And yes, psu's can very well be judged by weight.
Camden is offline  
Old 11-28-2005, 10:18 PM   #29 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 563
Default

psu company: "Hey guys, lets put some rocks in our products to weigh them down, so the guys at the tech forums will think it's a good psu."

honestly, I know usually more expensive psu's weigh more, but just because one is heavier than the other doesn't always mean it preforms any better.
Also, it isn't even that light, I've held my brother's and it doesn't feel too heavy nor too light.
He's not turning down the advice, but since he has a decent powersupply anywho, why spend money on another when it could go to something better.

I know the thread is pretty much over, sorry.
__________________
PcMe is offline  
Old 11-28-2005, 10:29 PM   #30 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

My Forton is so **** heavy. I was afraid it was gonna break my case 0_0...

Then again, I feel the same way about my HSF and motherboard...0_0...
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.