CPU-Z is showing weird readings - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2007, 06:37 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Poemaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 284
Default CPU-Z is showing weird readings

On my Q6600 CPU-z says 1603.5Mhz for a little while then switches to 2405.5Mhz what is the deal why is it doing this?
EDIT!!! WINDOWS UPDATE FIXED EVERYTHING!!
__________________

Poemaster is offline  
Old 09-01-2007, 07:17 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Pdawg's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: American in Hong Kong
Posts: 383
Default Re: CPU-Z is showing weird readings

Do you have C1e Enabled in your Bios? I don't know what board you have but on mine C1E drops the multiplier when idle as a power saving device. diasble it and it will stick at your settings.

If you plan to overclock leave it off when your trying to get your overclock stable so you can rule that out as a factor. When you have a stable result then you can switch it back on to save power BUT, run your stress test one more time to be sure it won't suddenly make it unstable again. And then you've found the end of the rainbow.
__________________

3dMark06 = 13,687
Futuremark - ORB - Project Comparison
Antec 900 (Modded)
Q6600 G0 @ 3.3GHz (8multi x 413FSB; 1.3375v)
Asus P5K Deluxe
Tuniq Tower 120 (Lapped)
XFX 8800GTS @ 703/1,008 (ATItool)
2G Corsair XMS2 DDR2-826 2T 4-4-4-12
Seagate 7200.10 320G
LiteOn 20x DL DVD-Rw
Acbel 607W
Windows XP Pro 32bit
Pdawg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stuff not showing in My Computer richardmarellan Hardware Repairs and Troubleshooting 3 06-13-2007 04:03 PM
My C2D processor only showing one Core!! Please Help!! Nour Ershaid Hardware Repairs and Troubleshooting 9 05-08-2007 01:11 PM
weird problem...virus? or failing hdd bmxfreakrider Microsoft Windows and Software 1 04-19-2007 08:49 PM
weird 56K/phone line problem bnuk013 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-18-2007 03:44 PM
Really Weird Power Boot Problem i_am_a_robot Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 08:13 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.