A couple random questions. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2006, 10:27 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default A couple random questions.

Ok, I just got my motherboard and PSU delivered today, still waiting on the case though.

I opened up the box for my mobo, and was looking at it in awe. I noticed it only had two IDE slots. I wanna run a DVD burner and a DVD drive, or two DVD burners. I also want to use a floppy drive. Do I really need one though? I read on a site that it is good to have one in case drivers and such come on floppys, but I dunno.

The mobo also came with some yellow cables. By the look of them, I'd say that they are IDE cables. But there are about six I think, and the mobo only has two IDE slots. Why would they give you six cables?

I was briefly skimming through the manual also, and noticed it talking about SLi VGA cards, but I don't have an SLi mobo. When I looked at the mobo though, it has two PCI-e x16 slots next to each other. Are those for SLi, or is the other slot just for a fast-running PCI card?

One last question, 535W will be alright for my setup wouldn't it? I ordered it before I changed my setup up bit to include a 7900GT. Surely a 7900GT won't increase the need for more power by much though would it?
__________________

cyrax is offline  
Old 03-12-2006, 10:37 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 240
Default

IDE cables, ribbion cables, are long and flat.( unless they're rounded) You usually don't see a ide cable that doesn't have 2 connectors anymore these days. You will have 2 IDE connectors on your mobo, but each ide cable will support 2 ide devices. Floppy disks use a completely different floppy connector.
The 2 pci x16 lanes are NOT SLi. You can't mod them to be sli anymore either.
Yes the psu will handel everything you have in there.
__________________

__________________
In The Mail!!!!- Athlon 64 3500 @Stock/Abit K9N SLi sAM2/2GB G.Skill DDR2 800 @Stock /XFX G7900GT XXX 520/1500Mhz/74GB Raptor w/ 16mbcache/300GB 16mbcache SATA HD/NEC DVD-RAM Burner/OCZ ModStream 520watt psu/ThermalTake Armor Jr./Logitech EX110 mouse/keyboard
Mk97 is offline  
Old 03-12-2006, 10:39 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

i dunno bout the mobo thing, but im sure 535W is more than enough, its good to have extra watts in case of upgrades.

Would that 535W by anychance be the Enermax?
john3 is offline  
Old 03-13-2006, 12:15 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

Quote:
Originally posted by john3
i dunno bout the mobo thing, but im sure 535W is more than enough, its good to have extra watts in case of upgrades.

Would that 535W by anychance be the Enermax?
Yeah it is. I just got it delivered today. It came with a free Enermax bag! w00.
cyrax is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.