Couple of problems with my new built computer... - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-22-2009, 12:09 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 64
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

mmm...

well I am using the 120 Extreme (Copper heatpipes /w Aluminum fins)

And there is only one possible orientation it seems , if I do it the other way, the pins won't match and the heatsink swivels lol (not good for such a giant thing, it might just fall off and break my gtx 295 -.-)

But the heatsink doesn't "touch" my northbridge cooler, there's like 2mm<space<1 cm in between the fins and cooler.

My cpu idles around 31/32 mostly (after I boot into OS) - is that high? and the reason being the orientation of the heatsink?
__________________

Solaxys is offline  
Old 08-22-2009, 12:31 PM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

The pins don't match? What pins? Are you talking about the retention clamp? It fits either way, you may not have it full expanded. Your heatsink should be the exact same size as mine. And the heatsink is suppose to be able to move a little if you grap it and twist it, if it's not tight enough you can add 1/2 of a business card as a spacer, see pic above. The retention clamp has a bolt or screw head that's suppose to match up with the depression on the top of the heatsink base. Your heatsink should be up again the NB heatsink like mine was.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-22-2009, 12:39 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 64
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

K i'll get home tonight and see if I can switch it around;
will I need to reapply thermal paste or anything?
Solaxys is offline  
Old 08-22-2009, 12:43 PM   #14 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

Is the samsung missing from "My Computer" or is it missing from the disk management? If its only the former then you need to format it.
__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline  
Old 08-22-2009, 12:46 PM   #15 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

It won't hurt to reapply some paste. Are you overclocking, your temps aren't bad but I'm mostly concerned that you don't have it attached correctly somehow. What are your temps like under full load? Run the Intel Burn Test for 10 passes with RealTemp running the whole time and then post a screenshot of the RealTemp window.

IntelBurnTest v2.3 download from Guru3D.com

Real Temp - CPU temperature monitoring
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 08-22-2009, 12:57 PM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 64
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

I am not OCing anything, will do so soon. But atm just trying to finish the pc completely lol.

K I'll get home and do that
Solaxys is offline  
Old 08-22-2009, 02:24 PM   #17 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

Quote:
Originally Posted by kmote View Post
Is the samsung missing from "My Computer" or is it missing from the disk management? If its only the former then you need to format it.
Yes if you have not check disk management for the drive.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 08-22-2009, 03:59 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 64
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

I figured all that out.

Only problem is the heat sink, and CPU Temps; which I'll get to and post it in about an hour or so
Solaxys is offline  
Old 08-22-2009, 06:15 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 64
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

... Intel Burn Test isn't working for me...

And realtemp is giving erroneous temps for CPU (the evga classified debug LED reads 32 for the CPU; the realtemp says 47
Solaxys is offline  
Old 08-22-2009, 06:45 PM   #20 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Couple of problems with my new built computer...

the 32 is the temp of the cpu socket not the cpu cores. RealTemp should be giving you 4 temps, one for each core.

Do you have the EVGA E-LEET Utility installed? Start it up and click on the Monitoring Tab. Under Temperature you'll see a temp for cpu that should match or be close to your LED read-out. That's not the cpu temps, just the socket temp. You'll also see temps for CPU core#1 thru #4, those are what we care about and they should match RealTemp or they should be close.

Intel Burn Test isn't working. Is it just not loading or does it fail/generate an error?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer Freezing Problems Darkotic948 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-24-2009 08:54 AM
Need help with first built computer twinkles System Upgrades 9 12-15-2008 02:02 AM
Weird Shut Down on Newly Built Computer? Blue Screen HELP! JDM555 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 06-01-2008 12:33 PM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.