Corsair H50?? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2010, 12:18 PM   #11 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,317
Default Re: Corsair H50??

You can overclock but i wouldnt expect anything amazing, and the temps are a tad high. If you can live with that, then the H50 is fine. Lets just say i couldnt do 4ghz on my i5 with it.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 11-22-2010, 07:40 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2010
Location: Colorado
Posts: 73
Send a message via MSN to EoADark
Default Re: Corsair H50??

Well, I'm not sure how you got a i5 to 4.2ghz...but I was reading a review Sean did and he said he had his Phenom ll 965 at 3.8ghz and running at 51 degrees with prime95 with an h50 so I'm not sure... I plan to go to 4ghz
__________________

EoADark is offline  
Old 11-22-2010, 07:43 PM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Corsair H50??

The PhenomII 965 doesn't generate the heat like the i5 or i7 will. I would go with the H70 over the H50.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-22-2010, 07:54 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2010
Location: Colorado
Posts: 73
Send a message via MSN to EoADark
Default Re: Corsair H50??

Well, I personally think that it will work fine, Corsair has always made great products and I like their stuff. I think it will handle 4.0 ghz just fine because my friend and I have done much research on this and have had our minds set on the H50 for a good while now.
EoADark is offline  
Old 11-22-2010, 08:13 PM   #15 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,317
Default Re: Corsair H50??

Quote:
Originally Posted by EoADark View Post
Well, I'm not sure how you got a i5 to 4.2ghz...but I was reading a review Sean did and he said he had his Phenom ll 965 at 3.8ghz and running at 51 degrees with prime95 with an h50 so I'm not sure... I plan to go to 4ghz
Quite easy, but the i7 generates more heat than even an i5.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 11-23-2010, 08:21 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Corsair H50??

Quote:
Originally Posted by EoADark View Post
Well, I personally think that it will work fine, Corsair has always made great products and I like their stuff. I think it will handle 4.0 ghz just fine because my friend and I have done much research on this and have had our minds set on the H50 for a good while now.
If you and your friend already had your minds made up why did you bother asking us?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-23-2010, 08:48 AM   #17 (permalink)
Super Techie
 
iPROTechman's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester
Posts: 334
Send a message via MSN to iPROTechman
Default Re: Corsair H50??

+1 slaymate, good luck with your h50 then, let us know if you get the 4GHZ clock.
__________________
Intel I5 2500K | Gigabyte P67 UD5 |16GB Mushkin Redline @ 2133MHZ|Custom Watercooling | Crucial C300 64GB SSD | GPU currently bidding for |Corsair HX 1000W PSU | Corsair 700D
iPROTechman is offline  
Old 11-23-2010, 10:25 AM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2010
Location: Colorado
Posts: 73
Send a message via MSN to EoADark
Default Re: Corsair H50??

I asked because I am not sure about my friend. Thought I would ask some people with experience with it. I honestly think that you are under estimating the H50.
But I have received what I came for I will happily post when I get it to 4GHZ.
Thanks for the help/advice.
EoADark is offline  
Old 11-23-2010, 11:52 AM   #19 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Corsair H50??

I just reviewed the H70 and it is a far superior product, I'm not under estimating the H50.

Corsair Hydro Series™ H70 - CWCH70
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-23-2010, 02:03 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
TheOtis's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis
Default Re: Corsair H50??

Anyone on here that's been around and gives advice, knows what they're talking about, or else they wouldn't be saying anything man. If you want more input, you can easily Google Corsair H50 and look at reviews and peoples temps they've gotten on the i7 on numerous forums. With that said, check out Slaymate's review of the H70, it's a great one.

You can't compare temps from a different processor using the cooler you want for yours. An i7 at 4Ghz, is going to run hot. Even if the H50 does an "OK" job, you'll still see lower temps on other coolers and the H70.
__________________

__________________
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
corsair XMS bum Monitors, Printers and Peripherals 3 08-10-2006 01:53 PM
corsair or oc? midi_junkie System Upgrades 10 03-16-2006 03:47 PM
Corsair System vs. Corsair Value Select jeelliso New Systems | Building and Buying 3 02-06-2006 04:27 PM
Corsair vs. Ocz nuch130 Overclocking and Modding 29 07-09-2005 04:47 PM
RAM: Difference between Standard Corsair (PC3200) & Corsair CMX PRO (PC3200) ag3 Monitors, Printers and Peripherals 3 06-15-2004 10:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.