Core 2 Duo Mobo Support - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-02-2006, 12:29 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 169
Send a message via AIM to Slayer
Default Core 2 Duo Mobo Support

I am buying the Asus P5W DH Deluxe along with a Core 2 Duo E6600. after reading some reviews from newegg, It seems that the bios version that comes with the board does not support conroe, you have to get a bios update. my question is, how do i update the bios if the only proc that i have is the conroe? how will I know what bios version is on the board? if its the older version that doesnt support conroe, will it fry anything if i put in the conroe?

Link to mobo
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131025

any info would be appreciated
thanks
__________________

__________________
http://miniprofile.xfire.com/bg/bg/type/0/slayer924.png
Intel P4 @ 2.0 Ghz 400fsb
512mb Corsair XMS dual channel ddr400
Radeon 9800 XT 256mb
40 & 60 gig wd hd\'s
Audigy 2 ZS THX
Logitech 5.1 280watts rms sound THX
Slayer is offline  
Old 08-02-2006, 10:20 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Download the bios and program from the asus program on a different computer.

Make a floppy - format it as a boot disk - load the bios and exe on.

Change the current BIOS boot order to the Floppy first.
__________________

turtile is offline  
Old 08-02-2006, 10:24 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 996
Default

that or prepare the new bios floppy/cdrom disk in advance before you replace your old hardware with your new one.

[Incase you dont have another pc]

The bios not supporting the CPU should not prevent the compuer to POST, the main problems could be recognizing the CPU specs correctly [speed, name, name of core, revision etc] but it WILL work either way.

-Jo.
Yoad is offline  
Old 08-02-2006, 11:04 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 37
Default

it should be fixed, the inital p5w boards released didnt suport conroe, but theres new batch coming out, which should be suitable
jimmyness is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.