Copy from One HDD to Other? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-15-2006, 04:24 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Kdar's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default Copy from One HDD to Other?

How do I copy files from one HDD to Other and make new HDD a boot drive....

What soft to use?

I know some HDD somes with some CD to do it... But I dont have it.. so...
__________________

Kdar is offline  
Old 05-15-2006, 10:05 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Kdar's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default

Any one?
__________________

Kdar is offline  
Old 05-15-2006, 10:10 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 651
Send a message via AIM to tommyboy123x
Default

well what i did is i just plugged my old hard drive into my mobo (when the systems off ) and then went to my computer and moved the files i wanted to from C:\ to D:\

if you want to change which one boots, you have to set the jumpers and/or BIOS to let it know which one is the "slave" and which is the "master"

ha, i'll probably need to ask some question in a few months too... im finally about to get my rapter 150gig
__________________

Dollar Hauler [dot] Com :)
tommyboy123x is offline  
Old 05-15-2006, 10:27 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Kdar's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default

Oh... so just make new hard drive a slave and turn on comp and move all file to new HDD...

and then make new HDD a master?
Kdar is offline  
Old 05-15-2006, 11:03 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 640
Default

I'm in somewhat the same situation. The problems I see with what was said above are;

-What if one drive is SATA? No Master/Slave on it.

-How will you boot from the HDD that you transferred the data to if Windows isn't installed on the second one?
Green Radience is offline  
Old 05-15-2006, 11:34 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Kdar's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default

So easiest is to get windows and then copy the all other files.. like Documents, Program Files etc....
Kdar is offline  
Old 05-16-2006, 09:16 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 59
Default

have a look at norton ghost or something similar. i think thats what your after
__________________
Opteron 165 @ 2.2
DFI Lanparty nF4 Ultra-D
Leadtek 7800gt
1 Gb OCZ premier @ 200mhz
Bilbotubbins is offline  
Old 05-16-2006, 11:23 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 321
Default

Buy Norton Ghost, there is an option on the bootable CD that allows you to copy one entire drive to another. It just copies everything exactly, which is what you would want if you are upgrading to a new faster or bigger drive. Hope that helps.
__________________
EVGA 680i
C2 Q6600 @3.6
2- 1GB Crucial Ballistix DDR2 1000(1100 @5-5-5-12 2.2v)
2 EVGA 280GTX in sli
2 WD Raptor 74GB(RAID0)
1 WD Raptor 150GB
X-FI Fatal1ty Edition (Beyerdynamic DT770/80 with PA2v2 amp)
PC P&C 1 Kilowatt PSU
Dell 3007 WFP 30" LCD
LG 18x DVD/CD RW
Silverstone TJ09 (5-120mm Sythe S-Flex fans)-Best case on the planet...
Watercooled. Iwaki MD20RLT>PA120.3(6 fan push/pull)>Apogee GT>2 MCW60's>T-line
waytoosmall is offline  
Old 05-16-2006, 12:04 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Kdar's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 894
Default

Any free software like Northon Ghost?
Kdar is offline  
Old 05-16-2006, 12:59 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

If you have western digital hard drives they have a tools CD that can be downloaded that will ghost your new drive from the old. It has always worked for me. I'm not sure if it is compatable with non-WD hard drives though: http://support.wdc.com/download/inde...pid=999&swid=1
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.