Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-25-2010, 01:48 PM   #1 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

Newegg.com - COOLER MASTER V6 GT RR-V6GT-22PK-R1 120mm DynaLoop CPU Cooler w/ Universal bracket & Dual Fan

+

Newegg.com - ASUS Rampage III Formula LGA 1366 Intel X58 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard


Anyone have experience with both of those? Does the cooler block the ram slots?
__________________

__________________
PanzerKammander is offline  
Old 11-25-2010, 02:13 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2010
Location: Colorado
Posts: 73
Send a message via MSN to EoADark
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

I do not have experience, but I do have experience with the V8 and it is fairly big but it sits off the processor enough to where the RAM is not blocked.
But don't take my word for it, it may be bigger than the V8. I will let a more experienced member answer this.
__________________

EoADark is offline  
Old 11-25-2010, 02:17 PM   #3 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,305
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

The V6 is bigger than the V8 and its probably gonna block the first ram slot.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 11-25-2010, 02:19 PM   #4 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

That's what I thought as well.

Sigh.

May have to go with the V10. -shrug-
__________________
PanzerKammander is offline  
Old 11-25-2010, 06:53 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

The V10 is a complete piece of crap, I have one in a box somewhere and it's best hidden. While the V6 is slightly larger than the V8 you shouldn't have any problems using memory with standard size heatspreaders. While the memory modules with the fancy heatspreaders look cool, they really don't offer anything else so I usually always recommend avoiding them.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 11-25-2010, 11:18 PM   #6 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

So going with Mushkin Redline, and a V6 GT. That works for me.
__________________
PanzerKammander is offline  
Old 11-26-2010, 12:18 AM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,305
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

Besides you can always occupy the last 3 slots instead and itll work fine. Ive been doing that ever since i got my TRUE way back in the day.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 11-26-2010, 02:24 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Sniper_13's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 231
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

I have a V6 but not the GT and i think they're about the same size. and the cooler doesn't block the ram slots it only blocks the first one nearest to the cpu but you can place the ram in there before you put the V6 and you should be fine. Excellent cooler though
__________________
`Core i7 950 || `Gigabyte X58A-UD3R Mobo
`Cooler Master V6 CPU Cooler || `G.Skill 1600Mhz 6gb DDr3
`Saphire Radeon HD 6870 1gb || `2x WD Caviar Black 640gb RAID 0
`Cooler Master HAF 922 || `Corsair 750HX PSU
Sniper_13 is offline  
Old 11-26-2010, 03:04 PM   #9 (permalink)
TeH ViZarD
 
PanzerKammander's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 652
Send a message via AIM to PanzerKammander
Default Re: Cooler Master V6 GT on an Asus Rampage III Formula..

Thanks for that. I know some of the coolers cut it pretty close when it comes to ram location.
__________________

__________________
PanzerKammander is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASUS Unveils ROG Rampage III Formula Motherboard PP Mguire New Technology and Products 0 08-06-2010 06:48 AM
Asus rampage Formula not monitoring cpu temp. GMIslander Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-20-2009 07:20 AM
Rackmount case for ASUS Rampage Formula? Rizzo2008 New Systems | Building and Buying 2 09-30-2008 08:49 PM
ASUS RAMPAGE FORMULA LGA 775 Intel X48 frank07 New Systems | Building and Buying 7 09-30-2008 12:54 PM
ASUS Rampage Formula on sale? stalin90 New Systems | Building and Buying 11 03-24-2008 01:35 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.