The Conroe. - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2006, 05:25 PM   #21 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kenyon, Minnesota
Posts: 405
Default

Not much yet, will just have to wait for the release, as always, there will be the higher/lower end mobos better for various things such as overclocking. As far as i know people dont know much aobut them.
__________________

Inferno is offline  
Old 07-07-2006, 05:32 PM   #22 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

okay i guess weel just have to wait and see
__________________

massacreinfallx is offline  
Old 07-07-2006, 05:49 PM   #23 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

I'm hoping they are reasonable. that's a crucial piece of my build as far as keeping the price low.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 07-07-2006, 05:59 PM   #24 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Location: Kenyon, Minnesota
Posts: 405
Default

Haha, benny counting the chickens before they hatch?? I see you got your conroe setup already in your sig.
Inferno is offline  
Old 07-07-2006, 06:05 PM   #25 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 996
Default

Quote:
Originally posted by john3
yoad, i never knew of the shared cache thingy with the conroe, seems to make it even better in my eyes.
That is what makes the conroe a "true" Dual Core cpu, both cores are directly connected on die and sharing the same cache, unlike the current x2 and intel d's that are connected throught FSB bus and are just two seperate cpus that are barley in sync with each other.. also there was this other matter that was pointed out --if one core is required more cache to prevent an overload on it, it can now have it! On any dual core cpu you would buy nowdays each core has up to 2mb [amd has less] cache and thats it.... not very flexible or rather.. more restrictive if you like to multitask alot like I do .

-Jo.
Yoad is offline  
Old 07-07-2006, 07:25 PM   #26 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

Quote:
Originally posted by Inferno
Haha, benny counting the chickens before they hatch?? I see you got your conroe setup already in your sig.
hahaha. you know it. It's pretty much like this...I know how much everything else will be...it's just the mobo I'm not sure about. hoping for an sli board for 130 maybe? But a conroe build is only like 50 bucks more than a SC from amd. I mean go figure. sooo much performance for just so little more $$$. I'll be building in mid august. If these new am2 are gonna be so great...maybe i'll stick with a sc am2 and then just upgrade next year. But yes i'm leaning quiiiiite heavily towards conroe.

PS I picked up the LCD already, as well as the headphones and some case fans for later. I must say the LCD is freakin sick. I love it to death.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 07-07-2006, 07:44 PM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

im looking into building a conroe too..

but can sombody give me a link to a complete list of the conroe cpu's and their specs with an estimated price? if they have one, because im googleing conroe with not much luck.
massacreinfallx is offline  
Old 07-07-2006, 07:51 PM   #28 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 742
Default

GOOGLE. 6700 is around 540-550. (what im getting) 6600 is around 350 maybe more. i got the bad axe for my conroe (comes in tommorow) the asus and the gigabyte board are out also.
wtk pro l is offline  
Old 07-07-2006, 08:07 PM   #29 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

can i get a link to one of the conroe compatible boards, i keep trying newegg but people keep telling me the boards im picking out arnt compatible.
massacreinfallx is offline  
Old 07-07-2006, 08:11 PM   #30 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

okay nevermind i got it, are the prices of the motherboatrrds expected to drop after the conroe is actually released?
__________________

massacreinfallx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.