Confused with optical Drive and HD cables - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2006, 12:00 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Question Confused with optical Drive and HD cables

ahh Im confused on how to hook up my optical drive...

I connected the IDE cord, the big yellow one, connected the 4 pin power thing.

There is a tiny Green thing on two of the 6 pins on one section and there is master slave and cable select.

Do I put the green thing over master as this being my primary drive?

confused...

Also my hard drive was OEM so I cant really look at the Manual..

Right now I have the SATA Cable in, the power connector, but I was wondering is the thing to the left of the SATA cable The SATA Power connector,


My HD is Raptor 150

PSU: Antec true power 550..


PS sorry id this is a ridiculously stupid question
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 04-16-2006, 12:05 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

Put the jumper on to master if it's your primary.

You plug in the thing SATA cable to your hard drive, then you should've gotten another cable with your motherboard that converts that plug next to the thin SATA plug into a molex connector.

Should look kinda like this:

__________________

cyrax is offline  
Old 04-16-2006, 12:10 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

alright let me go look for that

thanks...so I put the green thing on Master...ok and Do I have to plug in anything in that slot....
__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 04-16-2006, 02:20 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

No, you just put the little cap (jumper) over the two pins that the drive should indicate are master. The only things you plug into it are a molex connector and an IDE cable.
cyrax is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.