computer won't boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-23-2005, 11:24 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 85
Default computer won't boot

specs:

dfi ultra-d
corsair xms 2gb
3800+ x2 dual core
bfg 7800gt oc edition
raptor
audigy 2 zs
antec truepower 2.0 550watt psu
logisys monitor with vga to dvi converter

built/installed everything along with all new drivers and sp2. computer was working fine.. got some bf2 in as well as fear. i was playing fear for a while then went out. fear was running just fine. after playing fear all that was running was steam which was downloading dod:s and hl2 demo and aim with an away message up. i came home later and the monitor looked like it was in standby mode (power led flashing and black screen.) i moved the mouse/hit keys and the computer never came back from what i thought was standby mode. i tried rebooting the computer, and the same thing happened. i noticed that when i unplugged the monitor from the graphics card the monitor didn't display no signal, so at first i thought the monitor was screwed up. but when i removed the converter it did display the no signal screen. when i boot the computer, i listen to see if the xp music plays sometime as the computer boots.. it doesn't, although i can't guarantee the sound is even on because i cannot remember.

ideas?
__________________

Beyond is offline  
Old 12-23-2005, 11:40 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

may have over heated give it a while and try again
__________________

__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Old 12-23-2005, 11:41 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 85
Default

Quote:
Originally posted by iam_not_2fast4u
may have over heated give it a while and try again
it's been off for 3 hours now.. and been idle for about 7
Beyond is offline  
Old 12-23-2005, 11:41 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 114
Send a message via AIM to Duplicity
Default

Quote:
Originally posted by iam_not_2fast4u
may have over heated give it a while and try again
That's what I was thinking too.
Duplicity is offline  
Old 12-23-2005, 11:45 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

I doubt it overheated. My old Vaio overheated and it turned itself off it did not enter standby.
__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 12-23-2005, 11:45 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 85
Default

i just don't see how it would have overheated if it was idle the entire time i was gone. when i got home the first time and saw what i thought was the monitor in standby, the front led temp display showed 27 degrees Celsius. (although i know that's not a reliable source, however the temp sensor for that sits right beside my cpu) if the computer were off for 3 hours now wouldn't it be plenty cooled down anyways?
Beyond is offline  
Old 12-23-2005, 11:46 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 85
Default

Quote:
Originally posted by Tyler1989
I doubt it overheated. My old Vaio overheated and it turned itself off it did not enter standby.
yeah... and i want to say mine was set to automatically shut down if temp was greater than or equal to 70 C.
Beyond is offline  
Old 12-24-2005, 01:07 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

try it again and let us know what happens
__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Old 12-24-2005, 01:46 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 85
Default

fixed it.. power led or hdd leds weren't connected, and when i connected to the power led it booted. still can't get the hdd led to work though, but if the computer works, that's fine with me :P
Beyond is offline  
Old 12-24-2005, 02:33 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

good luck
__________________

__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.