computer running...OS not. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-30-2005, 03:21 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

wow errors on ram. i would get new ones
__________________

__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 12-30-2005, 03:27 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

I had that problem with my old computer, so it was a RAM error doh! oh well its still going along even with certain windows files missing.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 12-30-2005, 03:32 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 149
Default

Is it definitely the ram? Cause I read on the memtest website that this doesnÂ’t rule out all the other memory on the board
macombaland is offline  
Old 12-30-2005, 06:38 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 149
Default

Ok i got the OS installed...the first 2 times i restarted it said "windows has just recovered from a serious error" but it has stopped doing that now.

the next problem is that the fans seem to be running slow.
macombaland is offline  
Old 12-30-2005, 07:26 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 149
Default

ok im gonna try to milk this thread....i have 2 problems right now.

My computer randomly restarts. the cpu temp is 31 deg. In smart guardian 12v is running from 11.71 - 11.77. Not sure if that is important.

also the case fans and the cpu fan all run at around 500-600 rpm.
__________________
Opteron 165 oc 2.7
eVGA 7800 GT
DFI Lanparty Ultra-D
1GB OCZ Enhanced Latency (2 x 512MB)
Antec TP-II (550w)
Scythe Ninja
macombaland is offline  
Old 12-30-2005, 07:32 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

cpu temp is fine, not sure about voltage but think its ok, the fan speed for your cpu is only 500-600 :S not good mines going at 2000+ must have connected it wrong.

Random restarts try taking your pc apart bit by bit only load up the essentials a power button to turn on connected and 1 memory stick see if bios appears. then add a hard drive see if you can get into windows etc. then add more and more until you bump into a problem. Still could be a ram thing. try other ram from a friend if you can.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.