Computer not turning on - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-19-2006, 03:56 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default Computer not turning on

I have biult my own computer and it doesn't turn on. Everything is connected but it still doesn't turn on. This is the spec:

Motherboard ASUS P5N32 SLI DELUXE
Processor INTEL PENTIUM EXTREME EDITION 3.73 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
Case And Power Supply - RAIDMAX NINJA CASE AND THERMALTAKE 680W PSU
Hard Drive 500GB SEAGATE 7200rpm
Memory 2GB (2x1 GB) 240pin 533Mhz
IDE Drives LG 16x Dual Layer DVD+-RW
Sony 52x DVD Dual Layer DVD ROM
3.5¬Ē Drives All In One Media Card Reader
Sony Floppy Drive
Graphics Card BFG 512mb Nvidia 7900GTX

Does anyone know what I can do to fix it?
__________________

dingledow is offline  
Old 04-19-2006, 03:58 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 33
Default

I don't know why it's not turning on, but that's a nice computer...
__________________

Cryogenic is offline  
Old 04-19-2006, 04:03 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 240
Default

Exactly what is happening. Are any fans turning or lights turing on?
Chris_PC is offline  
Old 04-19-2006, 05:08 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default

Thanks for the comment on the computer. There is absoloutly nothing lighting up, no fans turning on. Nothing. Could you help me please.
dingledow is offline  
Old 04-19-2006, 05:17 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

Make sure its plugged into the wall
__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Old 04-19-2006, 05:18 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default

It is
dingledow is offline  
Old 04-19-2006, 05:25 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 738
Default

Is the switch on your power supply on?
__________________
AMD Athlon 64 3500+ @2.6 ghz
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
2gb Corsair XMS DDR400 RAM
ATI Radeon x1950xt
MSI RD480 Neo2 Crossfire Mobo
Western Digital 160gb SATA HDD
Fortron 450 watt PSU
KINGWIN SK-523BKP Case
Logitech MX518 Gaming Mouse
NeedAcpu is offline  
Old 04-19-2006, 06:54 PM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default

yes it is
dingledow is offline  
Old 04-19-2006, 06:56 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default

i've even double checked the correct wires from the power on switch to the control panel on the motherboard are right.
dingledow is offline  
Old 04-19-2006, 06:57 PM   #10 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default

Is there normally an led on the motherboard lit up when there is power but the computer doesn't have to be on? There is no leds lit up and no fans working. Nothing.
__________________

dingledow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.