Compatible check - Page 8 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2012, 03:06 PM   #71 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Compatible check

No, just odd timings being set by auto could cause the "OC" to fail with both sticks in.

Just try one stick in the slot closest to the CPU. Look in your manual for the clear CMOS jumper and how to use it. CMOS in simple = bios.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 03:09 PM   #72 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 43
Default Re: Compatible check

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
No, just odd timings being set by auto could cause the "OC" to fail with both sticks in.

Just try one stick in the slot closest to the CPU. Look in your manual for the clear CMOS jumper and how to use it. CMOS in simple = bios.
ok......


trying to find cmos


found the button do i have to turn the computer on then press it?
__________________

scorey is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 03:16 PM   #73 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 43
Default Re: Compatible check

done im now getting a2....BOOK SAYS IT MEANS IDE DECECT

what should i do?
scorey is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 03:22 PM   #74 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Compatible check

Unplug whatever else you have plugged in. Are you getting a post now?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 03:24 PM   #75 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 43
Default Re: Compatible check

Quote:
Originally Posted by PP Mguire View Post
Unplug whatever else you have plugged in. Are you getting a post now?
what's a post?

you mean like a monitor or like?

(Im sorry im like a retard when it comes to this stuff)
scorey is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 03:32 PM   #76 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2012
Location: USA
Posts: 43
Default Re: Compatible check

Pp don't leave me ppplllleeeaaassseee
scorey is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 05:49 PM   #77 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2012
Location: United States
Posts: 54
Default Re: Compatible check

POST stands for Power On Self Test. Whenever you computer starts you sould only get one beep which means that it has succesfully gone through POST. If you hear any other combination of beeps then there is something wrong within the computer.
DBow14 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 06:29 PM   #78 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default Re: Compatible check

Post means something comes on the screen basically and you can get to the bios. Sorry, busy today.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.