cheap tv tuner - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2007, 11:36 PM   #1 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default cheap tv tuner

Yep, im in the market for a tuner now (my AIW just died....rip best ati card ever)

well anyways, im in a bit of a perdiciment. I need a dvd burner so I can back up my stuff to reinstall, but I also need a tv tuner. The pc will be set up as a .....

what the **** am I saying, im getting money next week for a pc I sold, ill use the money from that for my dvd burner.

Now for the issue at hand, I need a tv tuner, It is going to be set up as a DVR, tivo type thing. 4 requirements:

Coax Input
Composite Input
S-Video Input (record my screen, lol)
and
a remote.

but, the remote HAS to be able to turn the pc ON. The pc will be hidden behind the tv so its not an eyesore (too shiny, you look at it more than the tv!...i wish) but the location that the pc will be at, it will be extremely hard to turn it on. But the video from our receiver will be sent thru the tuner, and played thru the software, or media center.

So the pc has to be turned on from acrost the room while sitting down on a couch (15ft away)

Well, I have 2 cards in mind, one for sure thats perfect, but a FM tuner would be awesome since I listen to that all the time (X1039 baby)

so the two cards I am looking at are:

Leadtek TV2000XP

and

MSI TVanywhere Plus

unless you can find another one.

I have $30 to work with, can get my pops to cover shipping.
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-02-2007, 12:03 AM   #2 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: cheap tv tuner

well I have been looking into it, and it seems the leadtek is the better deal, but the msi comes with some prety cool software (hmm....some googling will fix that right up)

so im almost set on the leadtek, just one thing to check in my bios and i might get it. (might, because i dont know if someone will suggest a better one)
__________________

__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-02-2007, 02:11 AM   #3 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: cheap tv tuner

and the last thing

how can I check to see if my motherboard supports turning on via pci?

goin for the leadtek unless someone objects
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-02-2007, 05:23 AM   #4 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: cheap tv tuner

haupage are suppose to be the best tuner company I think its there novatech series most people buy or at least thats the name that springs to mind.....

check your motherboard manual or go into the bios and see if it has the setting turn on by: keyboard, mouse, PCI. simple as
__________________
saltynay is offline  
Old 08-02-2007, 01:07 PM   #5 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default Re: cheap tv tuner

dont see an option for pci. maybe its enabled by default? or maybe its not enabled at all?

DFI Infinity UltraII-M2
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 08-02-2007, 01:15 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Brinson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,195
Default Re: cheap tv tuner

Error

There's one for $20 if you want save some $$.

In my experience they're all pretty much the same...

But with the stations changing over to HD, you should consider an HD tuner so you can get those sweet HD channels being broadcast over the air now...

Error

$60, works on a laptop, comes with an atenna. If I was going to buy one I'd prolly buy that.

Or one for $50 that's in a PCI slot:

Error
__________________

__________________
Antec 300 Illusion
430w Antec Earthwatts
AMD Q4 640 Propus
2x4gb Patriot DDR3 1333
750gb Seagate 7200.11 Hard Drive
Brinson is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.