cannot install vista.. got a dell mobo - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-29-2007, 01:29 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Unhappy cannot install vista.. got a dell mobo

ok, here's the problem guys. me and 4 other friends went and bought vista ultimate just to try something new. it worked in 3 of my friends computers which they built it them selves.. but for me and my other friend, it didnt work. the only reason my friends could give me was because we both have dell computers. i dont know what the problem is, but according to my friends, the dell bios is not letting me install a third party software. my comp is not fully dell, it was at one point but i have upgraded almost everything except the cpu and mobo. i dont think its got anything to do with the cpu. my mobo is intel but is from dell. so my friends are trying to persuade me to buy a new mobo so that vista can be installed.
i dont know if it would work if i get a new mobo
i have no problem buying a new mobo if i can be sure that this would work, but i just dont want to waste money on the mobo and later find out that vista doesnt work again

so friends, any advise for me,
i will appreciate it a lot
thanks
__________________

siddanth3 is offline  
Old 04-29-2007, 05:17 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

can u tell me what problem do u get when try to install may be i can solve as i have already installed it on my
p4 intel
512 ddr2 ram
__________________

bhavik_meghani is offline  
Old 04-29-2007, 05:43 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

If you want help, you need to say what it does.....not just that it doesn't work. Also, unless you're going to game using DX10, there really is nothing worth getting vista for right now.
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 04-29-2007, 10:49 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

b4 u give up entirely just run Windows Vista Upgrade Advisor and i think there is software on ur system that won't let u upgrade.... after that run the program and tell us of any incompatibilities it has on Ultimate (remember to click the Ultimate Tab)
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 04-29-2007, 11:34 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

Hello,

Quote:
Originally Posted by siddanth3 View Post
...the only reason my friends could give me [it] was because we both have dell computers...
A bit confoosed. How come? Could you explain a bit more?

Quote:
Originally Posted by siddanth3 View Post
...i dont know what the problem is, but according to my friends, the dell bios is not letting me install a third party software...
:freak: Your friends are speaking gibberish . The problem isn't the BIOS.

Also as already said, you need to be more specific about the problem. Do you have a Vista Upgrade disc or is it a full retail version? Are you upgrading or doing a clean install of Vista? What error are you getting and when does it occur?
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-29-2007, 05:48 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

well, sorry about not clarifying the actuall problem. well, i tried the vista advisor and it said it would work. but when i install it, it wont let it activate and i dont get the geniune logo, and there appears a big dell logo. it just lets me get a trial version. and yes, i bought a retail version of it from best buy. so please could u guys help. i'll provide more info if this is not clear, or if i find out something new.
siddanth3 is offline  
Old 04-29-2007, 05:52 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
KingAustin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Iowa
Posts: 673
Send a message via AIM to KingAustin
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

???? I'm still severely confused on what is going on here. If you're saying it wont let you activate it, then yes, it did install. Even if it wouldn't let you activate it, you still have 30 or so days, so this whole situation still doesn't make sense.
__________________
E6300 w/ AF7 Pro 3.11ghz
Gigabyte DS3
2GB G.Skill DDR2 800
7900GT w/ Zalman vf900 650/800
Z-5500 Digital Speakers
22" Chimei + 19" BENQ
XClio 3060
KingAustin is offline  
Old 04-29-2007, 06:45 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

well, i am sorry i am confusing u guys. what i meant to say was it installs for once and says it cannot be activated. and when i restart, it doesnt give me the option to choose between vista or xp. i know its active for 30 days, but what after that? i bought this thing, so i want it to be active for ever.
so everytime i need to go in vista, i need to put the disc in and reboot and re install
siddanth3 is offline  
Old 04-29-2007, 07:02 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

This doesn't belong here.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 04-30-2007, 01:05 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: cannot install vista.. got a dell mobo

i tried re-installing it, and it still says its not activated. its conflicting dell. will getting a new mobo work. well thanks for all your help guys.i really appreciate it, and sorry if i got some of you confused
__________________

siddanth3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista Upgrade uzi9mm Off Topic Discussion 18 07-19-2007 09:26 PM
Vista and MSI K8N Neo 2 Motherboard Harper Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-26-2007 09:40 PM
WinXP Pro 32bit or 64 bit? ZeeLex Microsoft Windows and Software 6 04-07-2007 03:12 PM
Vista install Xandrex New Systems | Building and Buying 2 04-05-2007 04:49 PM
Why Can't I Upgrade... Vista Hates Me saywhat5959 Microsoft Windows and Software 3 03-29-2007 11:37 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.