Can I Build this PC for less Money? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2006, 11:20 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 99
Default Can I Build this PC for less Money?

I went on www.cyberpowerinc.com and created the following PC:



Is this a good deal or could I do better building it myself? Also, any recommendations for part changes if I do?

Thank you!

-Nathan
__________________

rockeyman2 is offline  
Old 03-28-2006, 11:24 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Ummm which pc? You linked is screwed up.
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Old 03-28-2006, 11:30 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 905
Default

I can't tell you if it would be cheaper to get it from somewhere else or not, but get a x2 3800+ or a 4400+, seeing as the x2 3800+ can overclock to speeds of that x2 4200+. A 7900GT would be better with that processor too. If you're a BF2 player, get 2 gigs of ram, and change the motherboard to a MSI Neo4 Plat or a DFI Lanparty UT-D.
cyrax is offline  
Old 03-28-2006, 11:48 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 686
Default

You definetely would be able to build that for less. Id say drop that 36 GB raptor. You could probably get a 7600 and an xfi for that price.
__________________
slick_tech15 is offline  
Old 03-29-2006, 12:51 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 151
Default

RUN FROM CYBERPOWER OR IBUYPOWER!!!!!

I bought a computer from cyberpower because yes they have the cheapest prices. BUUUUUUUUUUT. Had to replace the mother board 3 times the video card 2 times the hard drive 3 times the ram 2 times had to send it back to the company 3 times . there tech suppurt is run by people who speake language u can not understand and i know i buy power is basically the same company. i feel i must warn u of this .
Izzjess is offline  
Old 03-29-2006, 01:03 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
aliasaid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,400
Default

Quote:
Originally posted by Izzjess
RUN FROM CYBERPOWER OR IBUYPOWER!!!!!

I bought a computer from cyberpower because yes they have the cheapest prices. BUUUUUUUUUUT. Had to replace the mother board 3 times the video card 2 times the hard drive 3 times the ram 2 times had to send it back to the company 3 times . there tech suppurt is run by people who speake language u can not understand and i know i buy power is basically the same company. i feel i must warn u of this .
changing the powersupply once woulda fixed the problem.
__________________
"Is virtue a thing remote? I wish to be virtuous, and lo! Virtue is at hand." -Confucius
aliasaid is offline  
Old 03-29-2006, 01:28 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 125
Default

Quote:
Originally posted by aliasaid
changing the powersupply once woulda fixed the problem.
haha that guy = owned
OneArmedScissor is offline  
Old 03-29-2006, 11:56 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
korky122's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 363
Send a message via AIM to korky122
Default

i bought from cyberpower in july, and my comp is still running fine. love that company. no complaints watsoever
__________________
Core 2 Quad @ 2.5ghz (slacr)
3 gigs corsair xms2 ram
8800 gt 512 mb superclocked
Windows Vista
korky122 is offline  
Old 03-29-2006, 12:14 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 640
Default

You've gotta be kidding me. The 7300GS is somewhere around the power of the FX series. That system is a bigger ripoff than Dell. I'm at school right now and when I get home, I'll design you a MUCH better PC, for less.

Quote:
Originally posted by aliasaid
changing the powersupply once woulda fixed the problem.
Green Radience is offline  
Old 03-29-2006, 12:19 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

Ya CP is a FUN FUN FUNNNN site to goof around on because its totally customizable but the service itself is not top notch. my brothers laptop was alll messed up and they forgot to put in a 7200RPM hdd like he orded xtra for. he rma'd it they put the same F'n hdd back into it.....

hey btw...green radience...**** that pc is sick. How does that play BF2 or HL2?
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.