Buying Memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-19-2006, 02:15 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 81
Default Buying Memory

I've got dual chan. 512x2 pc3200 corsair value sticks, and im planning on buy another 1gb dual channel to go with it. Do i have to get the same kind(pc3200), will it perform better if i get the same kind. I want to buy some higher end memory but dont know if i should mix it witht he memory i have.
__________________

Ezekiel is offline  
Old 12-19-2006, 02:23 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 61
Default

2 gb is best to go with and will perform better than 1.5 gb since the 2gb will be running dual channel. And know what ram speeds your motherboard is capable of.
__________________

ItHurtz is offline  
Old 12-19-2006, 07:02 AM   #3 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default

if he buys another gig it will make it 2gbs of ram idk where your got 1.5

it will work the higher ram will just clcok to the speeds of the lower ram.
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.