Building a gaming comp, confusing - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2006, 06:59 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

Well, I believe that resetting the CMOS battery did it for real. The mobo is not fried, only some extra USB lines.

Anyways, I worked up the courage to remove the singed cords and turned it on, and it works fine. I'm actually installing Windows as I type right behind me.

Thanks guys, if I have any screw ups with Windows in the near future I'll come back here.
__________________

Neebs is offline  
Old 07-14-2006, 07:00 PM   #12 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,402
Default

Kinda thought that after thinking about it for a second... I've done that more than once... that's why I keep a couple of spare crap drives just so I can test out the USB when it's all done...
__________________

__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Old 07-14-2006, 07:25 PM   #13 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

wow you had a bad experience on your first build, I fell sorry for you.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 07-15-2006, 12:41 PM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

Ok, I said I'd come back if I needed more help, and I do.

In Windows, I went to install the video drivers on the disc that came with my video card, and it says that it isn't a valid Win32 application. I know the drive isn't faulty, it installed Windows fine.
Neebs is offline  
Old 07-15-2006, 04:18 PM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 112
Default

Try downloading the driver off the website. Just go to the Nvidia Website and look around Downloads.

They do a "One size fits all" driver, so no need to worry.

You would have to had to do this anyway since the drivers on the disk are most likly out of date.
fangs2000 is offline  
Old 07-15-2006, 05:56 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

It's ok, I had to reinstall Windows anyway (incorrect directions).

Now my CD drive doesn't even show up as having anything inside in Windows, but I can hear it spinning.

I went to go set up a network with the other computers (The main one, the one I'm typing on, and a laptop) and I got the main computer's name, description, and workgroup name, but Windows claims my workgroup name is using illegal charecters.

What?

I remove any letter, it works. I add a letter, it works. I make a fake one with the same number of charecters as the real name, it works.

What is going on?

EDIT: I tried the the wire connecting this PC I'm on to the new one, and my network still doesn't work. Also, I made the discovery this computer and the main one are in different work groups so I doubt that has anything to do with it.

EDIT2: With the DVD drive on CS and in the Master Primary IDE, it doesn't seem to want to read any CDs.
Neebs is offline  
Old 07-17-2006, 11:06 AM   #17 (permalink)
CECS Major
 
Chase's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Louisville, KY
Posts: 387
Send a message via MSN to Chase Send a message via Yahoo to Chase
Default

Make sure the data cable is connected to the cd rom. Re-setup your network on both computers, sometimes things get glitchy. If that dosn't work let us know.

::-Chase-::
__________________

Chase is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.