Building Comp.? What do you think? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2006, 11:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 19
Question Building Comp.? What do you think?

I am going to build a computer and came down to these parts, tell me what you think. I am going to be using it for just gaming, looking to build something I wont have to upgrade for awhile and that I can enjoy.

Thermaltake Armor Case
Asus A8n32-SLI Deluxe nForce4 chipset
Athlon 64 3700+ San Diego Soc 939
Geforce 7600GT 256MB PCI-X
Western Digital Caviar SE 320GB 7200 RPM SATA
Enermax or something good PSU
Thats what I got so far, any suggestions, comments. Thanks for helping out.
Mike
__________________

Tyggr181 is offline  
Old 07-07-2006, 11:53 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 19
Default

Oh yeah, RAM
It is a dual channel MB. How much is good? I want at least a GB. Should I go 2 512's. Or 1 GB. or if more than 1 GB, how?
This is my first build.
Thanks
Mike
__________________

Tyggr181 is offline  
Old 07-08-2006, 04:19 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,567
Send a message via AIM to massacreinfallx
Default

Hey mike, ive been reading around and i found out that the intel conroe offers superious performance to AMD CPU's for a fraction of the price. So if possible i would get my hands on a conroe. That of corse would mean a diffrent motherboard and Ram. It would be a more pricey build.

But if you are going to stick with the amd cpu, i would go am2. Its where the future of amd is headed. The 939 chip is basically dead. After the conroe is released the prices should be cut a little over 100 bucks i think on the amd cpu's so kick it up to a 3800+ for the better cache.

as far as ram goes i would go with 2 GB. 2x 1GB sticks, dual channel. If this is too expensice and your just going to get a gig i would go with the dual channel 2x 512.
massacreinfallx is offline  
Old 07-08-2006, 10:48 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Spartan's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 814
Default

As for ram, get 2GB of some quality ram and go AM2 like massacreinfallx suggested if you are not going Conroe. If you decide on AM2 or Conroe, I suggest this DDR2 ram.

Link: http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...e=85229&ps=ho3

For PSU, I am going to suggest any og these.

http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=316506

or

http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=270025

or

http://www.zipzoomfly.com/jsp/Produc...uctCode=270021
Spartan is offline  
Old 07-08-2006, 06:04 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,130
Default

Quote:
Originally posted by massacreinfallx
Hey mike, ive been reading around and i found out that the intel conroe offers superious performance to AMD CPU's for a fraction of the price. So if possible i would get my hands on a conroe. That of corse would mean a diffrent motherboard and Ram. It would be a more pricey build.

But if you are going to stick with the amd cpu, i would go am2. Its where the future of amd is headed. The 939 chip is basically dead. After the conroe is released the prices should be cut a little over 100 bucks i think on the amd cpu's so kick it up to a 3800+ for the better cache.

as far as ram goes i would go with 2 GB. 2x 1GB sticks, dual channel. If this is too expensice and your just going to get a gig i would go with the dual channel 2x 512.
a conroe would only increase his payments......by about......$300 ish. horribly way to go with that

anywayz....yeah if ur not oging to be using sli, odnt waste your money on such an expensive board. just stick with an MSi k8n neo4-f, its about half, or less, than the price of the Asus, and is a REALLY good board, especially for overclocking, if u EVER plan on doing it. as for memory, get 2x1GB Value select ram of any of these brands: Crucial, corsiar, g.skill, ocz, patriot, mushkin.

for PSU, just get an Antec SmartPower, 450Watt. or is it 480? whichever.
john3 is offline  
Old 07-08-2006, 07:13 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 221
Default

Quote:
Originally posted by massacreinfallx
Intel conroe offers superious performance to AMD CPU's for a fraction of the price.
Lol. "Superious." Yeah. I think I'll go Conroe if I can keep my budget under $2,000. I need to check up on RAM and motherboards.
__________________

__________________
2.4 GHz Pentium 4
Harman/Kardon 2.1
256 MB RAM
Dell 1800FP
GeForce FX 5200
CD Burner and CD Reader!
Gerry_W is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.