Building A Comp! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-22-2006, 10:25 PM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 25
Default

once again im a total noob at this stuff, so wat does that mean?
__________________

virus_1 is offline  
Old 01-22-2006, 10:31 PM   #22 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 34
Send a message via AIM to wildwobby
Default

AMD is another CPU brand. maybe go with a AMD 64 3200+ (939), and a socket 939 motherboard., and some new Memory (try 1Gb (512x2)). For the video card youd be able to get PCI-EXPRESS. Sell your old stuff.
__________________

wildwobby is offline  
Old 01-22-2006, 10:32 PM   #23 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 25
Default

Wait up, i didnt understand before, CAN i get one of those processors i listed or not? any of them at all?
virus_1 is offline  
Old 01-23-2006, 04:27 AM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 59
Default

FghtinIrshNvrDi said that you've got a socket 478 mtherboard so anything with socket 478 or 478 pins will fit. but you'd be better off with a newer pic that will be more upgradable
__________________
Opteron 165 @ 2.2
DFI Lanparty nF4 Ultra-D
Leadtek 7800gt
1 Gb OCZ premier @ 200mhz
Bilbotubbins is offline  
Old 01-23-2006, 04:33 AM   #25 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 25
Default

k thanks alot guys, also, 1 mor request, can anyone hunt me down a x800 4x agp for sale? thanks
virus_1 is offline  
Old 01-23-2006, 02:05 PM   #26 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

you guys need to quit giving such bad advice. He doesn't want a system makeover if possible. He wants to UPGRADE to run HL2. It's not that hard.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-23-2006, 03:10 PM   #27 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 27
Default

You can get any processor with socket 478. You can get any video card that supports AGP 4x/8x.

I would suggest an eVGA 6800GS for the videocard. It will run HL2 well.
ritzblitz is offline  
Old 01-23-2006, 04:27 PM   #28 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 25
Default

4x and 8x? u guys just told me 4x, that changes everything, so i can get way better gfx cards, can i get a graphics card that just suports 8x though?
virus_1 is offline  
Old 01-23-2006, 08:39 PM   #29 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 27
Default

Your mobo only supports up to 4x, but most AGP cards say 4X/8X meaning that you can use either. If the card only says 8X it probably wont work.
__________________

ritzblitz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.