Booting problems. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-27-2007, 01:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2007
Posts: 18
Default Booting problems.

Hey I just got all my new parts to my gaming pc yesterday and I finished putting it together this morning. Here are the specs to give you a rundown.

Asus P5K Intel P35 mobo
Antec 900
PCI Wireless adapter
2GB GSkill HZ's
Tuniq Tower 120
DVD burner/writer
Corsair 620HX

Ok so I made sure all the connections were in place, all the CPU fans were connected, The GTX and the 24Pin in the mobo was in. I plugged it all in and turned it on. It did boot up and launch BIOS. But I forgot to plug in a Keyboard or mouse. Both my keyboard and mouse are USB so I turned the machine off and repluged them in. When I tried to start it up a 2nd time, nothing would happen. Not one thing would start up at all. Keep in mind I did shut the PC off myself before I plugged in my mouse and keyboard.

When I started it up the first time I didn't press delete to go into BIOS so it just went to the screen that said to load the OS. It did make one BIOS beep which meant it detected everything. But now whenever I press the power it just doesn't do anything. when the PSU switch is on the Mobo LED just constantly beep over and over. I Assume this means its in sleep mode.

Hope you guys had some exp with this before. Only thing I can think what i didn't completely get was when I installed my Tuniq Tower there was 2 plugs comming from it. The 3-prong plug that I plugged into the CPU fan port on my motherboard, then some really small black chord that I didn't plug into anything.

Otacon is offline  
Old 07-27-2007, 10:04 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Booting problems.

Does the PSU power up? Does the computer post?

Check that all the power connections are in all the way.

turtile is offline  
Old 07-30-2007, 12:47 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Apr 2007
Posts: 18
Default Re: Booting problems.

I took it all apart and set everything back together. I still get just the blinking LED light on the mobo. It will not power on through my Antec 900 power button and all the connections are in completely. I'm gonna try my friends power supply and if that doesn't work then my power supply probably isn't broken.
Would it be most likely my mobo that is shot then or something? or is it possible the case power button somehow broke (even though I doubt that since it seem to work and I don't see how I broke it.)
Otacon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any problems with crucial? bum New Systems | Building and Buying 10 07-09-2007 10:20 AM
Vista Problems FadingTheory Microsoft Windows and Software 2 05-24-2007 05:55 AM
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 08:08 AM
Some MacBooks May Have Battery Problems Osiris Apple and Mac 0 04-27-2007 04:50 PM
Harddrive problems Shafra Hardware Repairs and Troubleshooting 0 03-29-2007 04:55 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.