blue screen of death - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > New Systems | Building and Buying
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-18-2006, 09:25 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default blue screen of death

bah humbug...finally get my computer together...booting up fine off of windows cd....partitions drive....starts install of windows...finally gets all the info on the harddrive...then harddrive begins installing...at the end of that, bam, blue screen of death.....now all i can access is bios, if i try to install windows again, nothing happens whatsoever....just a blank screen....going to download latest bios, and try to flash the bios....any other tips would be welcome
__________________

__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 02-18-2006, 10:05 AM   #2 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

You probably don't have your RAM configured right in the BIOS. Be sure it's set at it's rated voltage and timings. BTW, if it turns out that you now have an expensive paperweight, I'd be happy to take that hard drive off your hands for you (just kidding)
__________________

__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 02-18-2006, 11:00 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

bleh, better not be a paperweight....be a flying, hole in wall, punching paper weight if it is....

not sure how to configure ram....i go through all the bios settings...most i can find is the voltage for it...i do know it's running at 2 3 6 7 instead of the 2 3 2 5 it claims to be....

guess i'll go fishing throug the forum....or heaven forbid, re-read the manual!
__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 02-18-2006, 11:45 AM   #4 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Give me the link to the memory you bought and I will tell you exactly what settings to change.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 02-18-2006, 12:04 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227210
thanks in advance
__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 02-18-2006, 12:32 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

i'm pretty sure it has something to do with the harddrive....the 150 raptor is pretty new....could windows have a problem with it?
when i reboot with the windows cd, it starts:

An error has been encountered that prevents Setup from continuing.
Setup failed to install the product ctalogs. This is a fatal error. The setup log files contain more information.
Press OK to view the Setup log file.
of course i cant press the OK button, mouse doesnt work here.
__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 02-18-2006, 01:39 PM   #7 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Set the voltage to 2.6, then go to the dram configuration page, and set the Tcl to 2, the Trcd to 3, the Trp to 2, and the Tras to 5. This SHOULD fix your problem. I doubt it's the hard drive, but of course it IS possible.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 02-18-2006, 01:56 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

bleh...

Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
<Window root>\system32\hal.dll
Please re-install a copy of the above file.

it talking bout information on the hardrive or disk? was trying to boot off disk after i made the above changes.
__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 02-18-2006, 01:59 PM   #9 (permalink)
003
Wizard Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,312
Default

Having bad memory settings can corrupt data on the hard drive. If it is in fact the memory, those problems should go away when you make the changes I suggested in my previous post.
__________________
so, umm, err yeah
003 is offline  
Old 02-18-2006, 02:01 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

made the changes....harddrive has a partial installation of windows on...so it was always trying to resume the installation where it messed up....any way to make it start over from beginning?
__________________

__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.